ΣΠΑΡΤΗ. Με πανηγυρικά λαμπρό τρόπο τίμησαν τη μνήμη του προστάτη τους Νεομάρτυρα Ευθυμίου του Δημητσανίτη, οι Γορτύνιοι της Σπάρτης.

Στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος

Η Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας τελέστηκε, την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης, στη συνοικία της Λάκκας. Στη Λάκκα εγκαταστάθηκαν στην πλειονότητά τους οι Γορτύνιοι που ήλθαν στη Σπάρτη αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρόεδρος του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης Ιωάννης Μητράκος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και το μαρτυρικό τέλος του Αγίου Ευθυμίου του εκ Δημητσάνης, που αποκεφαλίστηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Μαρτίου 1814, αφού μεταμελήθηκε για την αλλαξοπιστία του και ομολόγησε δημοσίως την πίστη του στο Χριστό και την Εκκλησία του.

Πριν την απόλυση τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων μελών του Γορτυνιακού Συνδέσμου από της ιδρύσεώς του, κατά το έτος 1920, έως σήμερα, που το πρόσφερε στη μνήμη των προσφιλών του προσώπων το Μέλος του Συνδέσμου, Κώστας Κρατημένος

Τη Θεία Λειτουργία, την αρτοκλασία και το μνημόσυνο τέλεσε ο εφημέριος του ναού Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κοσμάς συνεπικουρούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Τσαγκαρούλη.

Τη λατρευτική σύναξη κατέκλεισε ο Πανοσιολογιώτατος π. Σεραφείμ Κοσμάς εκφράζοντας το δημόσιο έπαινο και τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την απόφασή τους να εορτάσουν τον προστάτη Άγιό τους στην Ενορία Αγίου Σπυρίδωνος, καθώς τα Μέλη του Συνδέσμου για την αθρόα συμμετοχή τους.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση των Μελών του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις