ΜΑΝΗ. Με την προσήκουσα λαμπρότητα τιμήθηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, στον Δήμο Ανατολικής Μάνης.

  • Διήμερος εορτασμός

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν την παραμονή, Παρασκευή 24 Μαρτίου, με τους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων να πραγματοποιούν προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στον χώρο του Ηρώου, στο Γύθειο.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το πρωί του Σαββάτου, 25 Μαρτίου, με την καθιερωμένη επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Στη συνέχεια υπήρξε μετάβαση στο Ηρώο, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων. Ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος του Γενικού Λυκείου Γυθείου, Σταυρούλα Αποστολάκου.

  • Παρέλαση

Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής συνεχίστηκαν με τη διεξαγωγή της παρέλασης, στην οποία συμμετείχαν Σύλλογοι, οι μαθητές των Σχολείων του Δήμου, Μηχανοκίνητο Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου «Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής» και στρατιωτικό τμήμα.

Οι φετινοί εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με χορούς στην πλατεία του Δημαρχείου Γυθείου από τα Σχολεία της πόλης.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Αρεόπολη. Η επίσημη Δοξολογία έγινε το πρωί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Αθανάτων ενώ στη συνέχεια ο εκπαιδευτικός, θεολόγος του Γυμνασίου Αρεόπολης, Μιχαήλ Βούλγαρης, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση και παραδοσιακούς χορούς.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις