ΤΡΙΠΟΛΗ. Από τις 29 έως τις 31 Μάρτη, η Τρίπολη θα λέει «Say Cheese»!

Προσκεκλημένοι εισηγητές, Έλληνες και ξένοι πανεπιστημιακοί και ειδικοί από τον χώρο της Τυροκομίας, της Κτηνοτροφίας, του marketing, των χρηματοδοτικών εργαλείων αλλά και του Πολιτισμού θα λάβουν μέρος στο

  • 29 - 31 Μαρτίου 2023
  • στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο,

Λίγα λόγια για το έργο

  • Η δημιουργία ενός νέου brand

Στόχος η δικτύωση και συνεργασία των τυροκόμων και των παραγωγών, η συμμετοχή σε εκθέσεις, σε προγράμματα γνωριμίας, γευσιγνωσίας και προβολής των τοπικών τυριών, η ανάπτυξη και τουριστική αξιοποίηση των Δρόμων τυριού των Βαλκανίων. Βασικό μέλημα η δημιουργία ενός νέου brand “Balkan cheese routes”, μιας κοινής ταυτότητας για τους δρόμους τυριού των Βαλκανίων και την κουλτούρα της γαλακτοκομίας, σφραγίζοντας έτσι τη διαχρονική σχέση και τα κοινά στοιχεία των βαλκανικών λαών.

  • Στις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (29/3) Μαρτίου, ξεκινά το Συνέδριο Τυροκομίας με τοποθετήσεις, εισηγήσεις, αναλύσεις, όλες με κοινό παρονομαστή την τυροκομία και την κτηνοτροφία της ευρύτερης περιοχής.
  • Το Φεστιβάλ Τυροκομίας παίρνει τη σκυτάλη από το Διεθνές Συνέδριο το μεσημέρι της 29ης με masterclass και μουσικοχορευτικά δρώμενα.

Στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, τον βασικό χώρο στον οποίο θα φιλοξενείται η Έκθεση Τυριών από παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής, θα προαναγγελθεί επίσημα στις 17:30, η σειρά εκδηλώσεων του Φεστιβάλ και το εορταστικό κλίμα θα συνεχιστεί με μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων Τριπόλεως με τη συνοδεία τοπικού μουσικού σχήματος. Ακολουθεί συναυλία των «Σουρλουλού», οι οποίοι μέσα από σύγχρονες φόρμες της παραδοσιακής μουσικής της υπαίθρου θα μας προσκαλέσουν σε χορό!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις