ΣΠΑΡΤΗ. Το Νομαρχιακό Τμήμα Λακωνίας της ΑΔΕΔΥ, τάσσεται στο πλευρό των εργαζόμενων του Δήμου Σπάρτης «στον αγώνα που κάνουν για να προστατεύσουν την υγεία τους και να εργάζονται με ασφάλεια».

Μάλιστα, καταγγέλλει «..την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής», αφού μέχρι τώρα που δεν έχει χορηγήσει «τα από τον Νόμου, απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας (γάντια, μάσκες, αδιάβροχα κ.λ.π) για την διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας τους».

  • Απαιτούμε τον σεβασμό των εργαζόμενων

«Απαιτούμε τον σεβασμό των εργαζόμενων που δίνουν καθημερινά την μάχη για καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών και που στην περίοδο της πανδημίας με κίνδυνο ακόμα και της ζωής τους ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις για την προστασία της υγείας των πολιτών».

Η ανακοίνωση

«Την Υγεία και την Ασφάλεια μας στην εργασία δεν την διαπραγματευόμαστε

Τα τελευταία χρόνια όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουμε έναν εργασιακό Μεσαίωνα. Ακόμα και τα στοιχειωδέστερα εργασιακά δικαιώματα καταστρατηγούνται, ενώ η ανασφάλεια συνεχώς διογκώνεται.

Η απαξίωση της υγείας και ασφάλειας στην εργασία και η ακραία ενταντικοποίηση της εργασίας οδηγούν σε συνεχόμενα εργατικά δυστυχήματα.

Η παραβίαση της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλειας της εργασίας ακόμα και στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ τείνει να γίνει κανόνας.

Δεν θα δεχτούμε άλλο ποια, την εκτίμηση του «ανθρώπινου λάθους» στα εργατικά ατυχήματα που μεταφέρει την ευθύνη στις πλάτες των εργαζόμενων.

Η ευθύνη των εργαζόμενων είναι να διεκδικούν να εργάζονται με συνθήκες που εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία τους

Το Νομαρχιακό Τμήμα Λακωνίας της ΑΔΕΔΥ, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζόμενων του Δήμου Σπάρτης στον αγώνα που κάνουν για να προστατεύσουν την υγεία τους και να εργάζονται με ασφάλεια.

Καταγγέλλει για ακόμα μια φορά την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής που δεν τους έχουν χορηγηθεί τα από τον Νόμου, απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας (γάντια, μάσκες, αδιάβροχα κ.λ.π) για την διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας τους.

Απαιτούμε τον σεβασμό των εργαζόμενων που δίνουν καθημερινά την μάχη για καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών και που στην περίοδο της πανδημίας με κίνδυνο ακόμα και της ζωής τους ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Δεν είναι αρκετό το χειροκρότημά μας, να ενώσουμε την φωνή μας μαζί τους και να στηρίξουμε την διεκδίκηση τους

  • Ζητάμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του Σωματείου Υπαλλήλων του Δήμου Σπάρτης.
  • Την άμεση παρέμβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών και στον Δήμο Σπάρτης της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις