ΣΠΑΡΤΗ. Με ιδιαίτερη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή των εργαζομένων στέφθηκε η,

  • 2η εκδήλωση δωρεάν νομικής πληροφόρησης, για όλους τους εργαζόμενους και μάλιστα δια ζώσης, που διοργάνωσε,
  • την Τετάρτη (29/3, 11:00 – 20:00)

Ικανοποιημένος από την εκδήλωση παρουσιάστηκε ο Νίκος Μηνακάκης, αν και όπως έλεγε, «η επόμενη θα είναι καλύτερη».

Μάστορα, τι θα γίνει με τη Σύνταξη;

Το Συνταξιοδοτικό είναι αυτό που ταλανίζει τους εργαζόμενους όλων των Ταμείων όπως φάνηκε κι από τη συντριπτική πλειοψηφία αποριών κι ερωτημάτων που απευθύνθηκαν προς τους 4 εργατολόγους τού ΙΝΕ / ΓΣΕΕ (Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ). Σε ποσοστό 90% αφορούσαν στο συγκεκριμένο αγκάθι!

Και πώς να μην είναι έτσι, αφού ο εργαζόμενος τελεί σε περιβάλλον γενικευμένης οικονομικής και κοινωνικής ανασφάλειας ενώ νωπές σε όλους μας είναι οι εικόνες από τη Γαλλία με τους Γάλλους εργαζόμενους να έχουν ξεσηκωθεί κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης Μακρόν!

  • Εργασιακά Δικαιώματα

Αλλά και για τα Εργασιακά Δικαιώματα εν γένει, συμβάσεις, αποδοχές, άδειες, εξαρτημένη εργασία Ιδιωτικού Δικαίου κ.α., απάντησαν οι Εργατολόγοι τού ΙΝΕ / ΓΣΕΕ.

  • Αθρόα συμμετοχή – Άψογη οργάνωση – Μελλοντικός Σχεδιασμός

Εντύπωση προκάλεσε σε συμμετέχοντες αλλά και σε τυχαίους αυτόπτες το πόσο καλά είχε στηθεί η ολοκληρωμένη αυτή δράση πληροφόρησης των εργαζομένων. Αφού αρχικά τα ραντεβού είχαν κλειστεί τηλεφωνικά και για τον κάθε ενδιαφερόμενο ατομικά, αυτός προσερχόταν στο Εργατικό Κέντρο προκαθορισμένη ώρα και ενημέρωνε την Γραμματεία που λειτουργούσε στην πρώτη αίθουσα. Κατόπιν, από τη Γραμματεία καθοδηγούνταν σε ένα από τα 4 πάνελ των Εργατολόγων που είχαν εγκατασταθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου.

Η διαδικασία είχε ροή, ήταν σφιχτή, λειτουργική, αποδοτική και στηρίχτηκε στη διάθεση για εθελοντική προσφορά των μελών του Εργατικού Κέντρου.

Να σημειώσουμε ότι τη Γραμματεία «έτρεχε» διοικητικό προσωπικό της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας.

Τα ραντεβού ήταν 15λεπτα.

Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η προσέλευση των ενδιαφερομένων αφού σύμφωνα με πληροφορίες τού notospress.gr, στη Δράση του Εργατικού Κέντρου ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι από όλη τη γεωγραφική επικράτεια της Λακωνίας.

  • Μάλιστα, γι’ αυτόν τον λόγο, στους σχεδιασμούς της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου είναι να δρομολογηθούν ανάλογες Δράσεις και σε άλλες πόλεις του νομού, ευρύτερα.

Τέλος ας αναφερθεί πως, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ όπως ειπώθηκε, «προτάσσει τη συγκρότηση ενός δικτύου συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών, με στόχο την παροχή αφενός έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης, αφετέρου διαμεσολάβησης και υποστήριξης σε εργαζόμενους Έλληνες και οικονομικούς μετανάστες για θέματα εργασιακών σχέσεων, ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς και για θέματα απασχόλησης και κατάρτισης».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις