ΣΠΑΡΤΗ. Με την 1007/27-03-2023 (ΑΔΑ: 6ΒΥΚ4653ΠΓ-5ΞΠ) Απόφαση προέγκρισης της διακήρυξης,

  • ξεκινά η διαδικασία υλοποίησης του υποέργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΝΙΩΝ Δ.Ε. ΦΑΡΙΔΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ», της ομότιτλης Πράξης του Δήμου Σπάρτης,

της Δράσης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», με κωδικό ΟΠΣΑΑ: 0036134526, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠ.Α.Α.Τ, ύστερα από οδηγίες του υπουργού Γιώργου Γεωργαντά και του υφυπουργού Γιώργου Στύλιου στον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, προχώρησε με την προέγκριση διακήρυξης έργου στον Δήμο Σπάρτης.

  • Προϋπολογισμός Δημοπράτησης, 433.811 €.
  • Βελτίωση και ασφαλτόστρωση των 4 υφιστάμενων αγροτικών οδών, συνολικού μήκους, περίπου 3.720μ.

Έτσι, προβλέπεται η βελτίωση και ασφαλτόστρωση των 4 υφιστάμενων αγροτικών οδών στη Δ.Ε. Φάριδος του Δήμου Σπάρτης, συνολικού μήκους, περίπου 3.720μ.

Πιο αναλυτικά

  • Τμήμα 1: Τμήμα αγροτικής οδού πλησίον ορίων οικισμού «Ανωγείων», μήκους 1.115,27μ.
  • Τμήμα 2: Τμήμα αγροτικής οδού το οποίο ξεκινάει από το Τμήμα 1 και καταλήγει στην μονάδα επεξεργασίας, τυποποίησης και εξαγωγής ελιάς και ελαιόλαδου της εταιρείας SPARTA GOURMET πλησίον Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου, μήκους 1.283,34 μ.
  • Τμήμα 3: Τμήμα αγροτικής οδού στην θέση «ΚΟΛΟΜΟΥΣΚΑ» Ανωγείων πλησίον της Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου, μήκους 645,81 μ.
  • Τμήμα 4: Τμήμα αγροτικής οδού, από τον οικισμό «Καμίνια» έως πεδίο βολής ΚΕΕΜ, πλησίον Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου, μήκους 689,50 μ.
  • Η ανακοίνωση για την ημερομηνία δημοπράτησης του έργου αναμένεται εντός του Απριλίου 2023.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΓΤΑΑ στα πλαίσια της Δράσης 4.3.4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α), που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών.

Όπως αναφέρθηκε, «…πρόκειται για ένα έργο που υλοποιείται σε χρόνο ρεκόρ προς όφελος των Ελλήνων παραγωγών, καταναλωτών και πολιτών προς όφελος της Ελληνικής περιφέρειας και των αγροτικών περιοχών.

Στόχος η ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών και αλιέων.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις