ΣΚΑΛΑ. Στο Συνέδριο τύπου Ηνωμένων Εθνών (6th ACGMUN Conference) συμμετείχαν το Γυμνάσιο και το Λύκειο Σκάλας, το Σαββατοκύριακο (1 – 2/4) στο Αμερικανικό Κολλέγιο Pierce-Deree, στην Αθήνα.

Όπως αναφέρθηκε, η παρουσία των δύο σχολείων ήταν επιτυχής και θα έχει βαθύ αντίκτυπο στην εκπαιδευτική τους πορεία.

Τα Συνέδρια αυτά διοργανώνονται σε όλον τον κόσμο και αποτελούν παράδοση κυρίως για τα ιδιωτικά και πρότυπα ιδρύματα σε όλη τη χώρα. Ακολουθούν το μοντέλο του Συνεδρίου του ΟΗΕ και οι συμμετέχοντες ηλικίας 14 έως 18 ετών καλούνται να αναλάβουν ρόλους πρεσβευτών κρατών και να διαπραγματευτούν τις θέσεις τους πάνω σε διεθνή ζητήματα όπως τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας σε βιομηχανίες ρουχισμού σε τρίτες χώρες, τον κίνδυνο από τα αυτοσχέδια όπλα, την πολιτική κρίση στο Καζακστάν κλπ. ψηφίζοντας λύσεις εμπεριστατωμένες και χρησιμοποιώντας ως μέσο επικοινωνίας την αγγλική γλώσσα.

  • 27 μαθητές και μαθήτριες

Το Γυμνάσιο Σκάλας συμμετείχε με 14 μαθητές/τριες και το Λύκειο Σκάλας με 13 μαθητές/τριες. Η συμμετοχή των δύο σχολείων έγινε δεκτή με θαυμασμό από τους διοργανωτές αφού στα Συνέδρια αυτά συμμετέχουν ως επί το πλείστον αγγλόφωνα ιδρύματα και η παρουσία των δύο σχολείων ήταν επιτυχής και αναμφίβολα θα έχει βαθύ αντίκτυπο στην εκπαιδευτική τους πορεία.

Τις δυο αποστολές προετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί της αγγλικής γλώσσας των δύο σχολείων και συνόδευσαν επίσης οι διευθύντριες των σχολείων.

  • Οι μαθητές και οι οικογένειές τους καθώς και οι Σύλλογοι Διδασκόντων ευχαριστούν θερμά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις