ΣΠΑΡΤΗ. Ο μελίρρυτος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης, Ευστάθιος, απευθύνει ευχετήριο μήνυμα στο ποίμνιο, με την ευκαιρία της Μεγάλης Εβδομάδας και του Αγίου Πάσχα, στο οποίο κεντρική θέση κατέχουν θεία διδάγματα που αντλούνται, ανεξάντλητα, από Ανάσταση Τού Κυρίου μας…

«Χριστός Ανέστη, αδελφοί μου και παιδιά μου.

Με θρησκευτική έξαρση και πνευματική χαρά γιορτάζουμε και εφέτος το πιο συνταρακτικό γεγονός της ανθρώπινης Ιστορίας.

Στον γιορτασμό αυτού του γεγονότος ενώνεται όλη η δημιουργία, οι άγγελοι, οι άνθρωποι ακόμη και η ανοιξιάτικη φύση. «Σήμερον πάσα κτίσης αγάλλεται και χαίρει ότι Χριστός Ανέστη και Άδης εσκυλεύθη», ψάλλει πανηγυρικά η Εκκλησία μας.

Η Ανάσταση Τού Κυρίου μας, είναι πηγή ανεξάντλητη θείων διδαγμάτων που πολυμερώς και πολυτρόπως ευεργετούν τον άνθρωπο.

Η πίστη στην Ανάσταση Τού Κυρίου μας, παρηγορεί τον άνθρωπο στη θλίψη του και του αναπτερώνει την ελπίδα. Μας δίνει το θάρρος να στεκώμαστε επάνω στο φέρετρο ή στον τάφο των προσφιλών μας, όπως η στοργική μάνα στέκεται επάνω στην κούνια του παιδιού της, που γλυκά κοιμάται και με χαρά περιμένει να ξυπνήσει.

Η πίστη στην Ανάσταση, μας τροφοδοτεί την ελπίδα και για τη δική μας Ανάσταση, αφού “Χριστός εγερθείς εκ νεκρών, απαρχή των κεκοιμημένων εγένετο”.

Την Ανάσταση Τού Κυρίου μας, τη διακηρύσσουν μεγάλα πρόσωπα και την επιβεβαιώνουν διαχρονικά αξιοθαύμαστα γεγονότα.

Στην Ανάσταση Τού Κυρίου μας, επίστευσαν πλούσιοι άνθρωποι και εν συνεχεία έγιναν υπηρέτες των φτωχών και διέθεσαν τα πλούτη τους με θυσιαστική αγάπη για τις ανάγκες των εμπερίστατων συνανθρώπων τους.

Στην Ανάσταση Τού Κυρίου μας, επίστευσαν μυριάδες νέοι άνθρωποι που στις φλέβες τους δεν έτρεχε αίμα αλλά λάβα και με έναν ηρωισμό, αξιοθαύμαστο και ισόβιο, αντέγραψαν τη ζωή των αγγέλων, έζησαν μια ζωή ασκήσεως και χιλιάδες από αυτούς οδηγήθηκαν στο μαρτύριο ως πρόβατα επί σφαγήν, εν ονόματι Τού Αναστημένου Κυρίου.

“Είμαι πεπεισμένος, ότι αναστήθηκε ο Χριστός, γιατί δίπλα μου αισθάνομαι την ανάσα των αναστημένων ανθρώπων”, έλεγε θεοφώτιστος άγιος της Εκκλησίας μας.

Η ευχή μου και η προσευχή μου είναι να χαρούμε αυτό το αξιοθαύμαστο γεγονός και να αντλήσουμε χρήσιμα διδάγματα από την αστείρευτη πηγή του, κληρικοί, αξιωματούχοι και λαϊκοί και με αγώνα ισόβιο να γίνουμε μάρτυρες αυτής της αλήθειας με τον ορθόδοξο κρυστάλλινο λόγο μας και με την ενάρετη βιοτή και πολιτεία μας.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις