ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Συνεχίζονται οι εμπορικές πράξεις στην αγορά ελαιολάδου στην χώρα μας, στα βασικά παραγωγικά κέντρα σε Μεσσηνία, Λακωνία και Κρήτη, με τις τιμές να έχουν σταθεροποιηθεί πάνω από 5 ευρώ το κιλό.

Στα 5,27 ευρώ το κιλό πούλησε το έξτρα παρθένο Αγροτικό Συνεταιρισμό Ξηροκαμπίου στην Λακωνία, στις 6 Απριλίου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Αντώνης Παπαγιαννάκης, «πουλήθηκαν σε δημοπρασία 48 τόνοι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, εσοδείας 2022-2023, οξύτητας 0,6, στην τιμή των 5,273 ευρώ το κιλό σε Μεσσηνιακή εταιρεία. Επίσης πουλήθηκαν 7 τόνοι ελαιόλαδο λαμπάντε, εσοδείας 2022-20-23, στην τιμή των 4,17 ευρώ το κιλό σε Λακωνική εταιρεία».

Από την πλευρά του ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας προχώρησε, την Παρασκευή (7 Απριλίου 2023), σε διαγωνισμό πώλησης εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτας, εσοδείας 2022-2023, ποσότητας περίπου 22 τόνων, με οξύτητα 0,4%. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, ανέφερε στον ΑγροΤύπο ότι «αν και δόθηκε τιμή στα 5,11 ευρώ το κιλό, τα μέλη του συνεταιρισμού δεν προχώρησαν σε πώληση ελαιολάδου. Θα επαναληφθεί η δημοπρασία το επόμενο χρονικό διάστημα».

Στο μεταξύ η ξηρασία στην Ισπανία έρχεται να ενισχύσει τα σενάρια που θέλουν μειωμένη παραγωγή ελαιολάδου και για το 2023. Κάτι τέτοιο θα σημάνει και διατήρηση των τιμών στα σημερινά επίπεδα, αν όχι παραπάνω, αφού και στην χώρα μας οι προβλέψεις κάνουν λόγω για μια παραγωγή φέτος μειωμένη σε σχέση με την περυσινή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις