ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο ορισμός της αμεσότητας και της ευθύτητας. Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στη Λακωνία Μαρία Φραγκή - Χατζάκου σε μια συνέντευξη - που θα συζητηθεί - στο Notospress.gr μιλάει όπως δεν έχει ξαναμιλήσει πολιτικός στη Λακωνία. Έχοντας πλήρη επίγνωση των όσων αναφέρει σημειώνει με νόημα ότι «οι Λάκωνες πολίτες», όπως διαπιστώνει στις συνεχείς περιοδείες, «δεν είναι ικανοποιημένοι από την εκπροσώπηση τους στη Βουλή και από την ανταπόδοση έργων». Μάλιστα δεν κρύβει ότι «η Κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει πολλά ακόμα στους Λάκωνες» και δηλώνει παρούσα σε μια νέα εποχή διεκδίκησης.

Περιγράφει τους Λάκωνες ως απογοητευμένους για τη θέση που κατέχει η Λακωνία. Είναι δυσαρεστημένοι γιατί δεν ικανοποιήθηκαν στο βαθμό που αξίζουν. Ωστόσο σημειώνει ότι η ΝΔ ως Παράταξη των μεγάλων έργων και των μεγάλων αποφάσεων θα είναι παρούσα και ενισχυμένη για την επόμενη μέρα στον τόπο.

Η Μαρία Φραγκή αναφέρεται στον ρόλο των βουλευτών και τους κατατάσσει σε δύο κατηγορίες, αυτούς που διεκδικούν και αυτούς που συμβιβάζονται… Αναφέρει ότι στόχος του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ανανέωση της κοινοβουλευτικής ομάδας με νέα πρόσωπα που έχει επιλέξει στα ψηφοδέλτια των εκλογικών περιφερειών.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, του Ηλία Μπόνου, σημειώνει ότι είναι νέα πολιτικός, χωρίς προηγούμενη εμπλοκή σε οποιονδήποτε βαθμό εκλόγιμης θέσης, δεν φοβάται να εκτεθεί, να πει τα πράγματα με τα’ όνομά τους, δεν χρησιμοποιεί τη δουλειά της για να προσελκύσει ψηφοφόρους και είναι έτοιμη να δώσει μάχες για τη Λακωνία. Μια Λακωνία που την πικραίνει, λόγω της υστέρησής της, αλλά για την οποία είναι έτοιμη να δώσει τον καλύτερο της εαυτό και να την υπερασπιστεί όπως πολύ καλά ξέρει να κάνει.

Καλεί τους Λάκωνες πολίτες να στηρίξουν την υποψηφιότητά της και τη ΝΔ ως την μόνη Παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον. Η ΝΔ, μειώνει φορολογία, αυξάνει μισθούς, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ανασυγκροτεί το ΕΣΥ, εξυγιαίνει την Εκπαίδευση.

Σε ότι αφορά στη Λακωνία αναφέρεται σε δύο βασικούς τομείς, Πρωτογενή Παραγωγή (αγροτικό τομέα) και Τουρισμό - Πολιτισμό και σε σημαντικά έργα όπως το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης, το Φράγμα Οινούντα, το λιμάνι Γυθείου και το οδικό δίκτυο σε όλη τη Λακωνία, κ.α.. Υπογραμμίζει την ανάγκη ανάδειξης του μοναδικού μνημειακού και πολιτιστικού πλούτου της Λακωνίας για την ενίσχυση του τουρισμού αλλά και την επιτακτική ανάγκη επιμόρφωσης των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων του τόπου.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την επόμενη μέρα των εκλογών σημειώνει με νόημα ότι η μίσθωση στο πολιτικό της γραφείο δεν είναι μηνών αλλά ετών. Δηλώνει ότι θα είναι παρούσα γιατί ήρθε για να μείνει.

Η διάρκεια της συνέντευξης της Μαρίας Φραγκή είναι 28 λεπτά και σας προτρέπουμε να την παρακολουθήσετε, γιατί δεν είναι συνηθισμένη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις