ΣΠΑΡΤΗ. Τον γνωστό Γάλλο δημοσιογράφο του ραδιοφωνικού σταθμού Radio France, Francois Xavier Freland, υποδέθηκε το πρωί του Σαββάτου (6/5) ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, στο Παλαιό Δημαρχείο.

Radio France

Ο Δήμαρχος, κατόπιν προσκλήσεως του δημοσιογράφου παραχώρησε συνέντευξη, η οποία θα μεταδοθεί μέσα από την συχνότητα του γαλλικού ραδιοφώνου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Π. Δούκας μίλησε για την αρχαία Σπάρτη, την κομβική σημασία της για τον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό, τη συνάφεια του Συντάγματος της αρχαίας Σπάρτης με το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, την αύξηση του τουρισμού στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, την πολιτιστική ανάπτυξη που προωθεί ο Δήμος Σπάρτης, τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Νότινγκαμ και την Καθηγήτρια Χρυσάνθη Γάλλου και αρκετά ακόμα θέματα.

Στην συνάντηση με τον Γάλλο δημοσιογράφο, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος «τόσο για την Ιστορία της Σπάρτης, όσο και για την ομορφιά της σύγχρονης πόλης», παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Κανακάκος καθώς και η Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα, Μπέσσυ Πολυζωγοπούλου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις