ΣΠΑΡΤΗ. Οι Επιτροπές των Κατοίκων Νέου Κόσμου- Ψυχικού και Λάκκας Σπάρτης, ζητούν η μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς Σπάρτης, κατά το χρονικό διάστημα που απαιτείται από την έναρξη των εργασιών έως την ολοκλήρωση της Ανάπλασης Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, «να γίνει, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ, στις συνοικίες μας…»:

«Οι Επιτροπές των Κατοίκων Νέου Κόσμου- Ψυχικού και Λάκκας Σπάρτης, εκφράζοντας την καθολική γνώμη των χιλιάδων κατοίκων των συνοικιών μας,

ΖΗΤΑΜΕ

όπως η μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς Σπάρτης, κατά το χρονικό διάστημα που απαιτείται από την έναρξη των εργασιών έως την ολοκλήρωση του έργου «Ανάπλαση Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (OPEN MALL)» από την υφιστάμενη θέση της, να γίνει, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ, στις συνοικίες μας κι όχι στις οδούς Αγησιλάου και Διοσκούρων, όπως προτείνει στη διαβούλευση η δημοτική αρχή Σπάρτης.

Το αίτημά μας αυτό υποστηρίζεται, αυτοδικαίως, από τα παρακάτω:

Το έτος 2019 το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, με την υπ’ αριθμ.129/2019 οριστική απόφασή του, ενέκρινε, κατά πλειοψηφία (μετά την αρχική ομόφωνη απόφαση του 2018), τη μετακίνηση λειτουργίας της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης της Σπάρτης, στις περιοχές «Λάκκας» και Νέου Κόσμου, ύστερα από πολύχρονη κι ενεργό κινητοποίηση των δημοτών, που κατέληξε σε έγγραφο αίτημά τους, με χιλιάδες υπογραφές, προς το δημοτικό συμβούλιο.

Σε εκτέλεση της ως άνω απόφασης το θέμα «πέρασε» από ΟΛΑ τα θεσμικά όργανα, τις υπηρεσίες και τις επιτροπές του δήμου, της περιφέρειας και της πολιτείας, εκδόθηκαν ΟΛΕΣ οι απαραίτητες αποφάσεις, οι εγκρίσεις και τα ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ κι έγιναν, μάλιστα, από τον δήμο Σπάρτης και οι αναγκαίες διαγραμμίσεις για την χωροθέτηση των πάγκων στην πλατεία Σαϊνοπούλου στο Ν. Κόσμο και στην οδό Θερμοπυλών στη Λάκκα.

  • ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όταν το σώμα των δικαιολογητικών υποβλήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την τελική έγκριση, η υλοποίηση του αιτήματος απερρίφθη επειδή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης για το θέμα αυτό, ως «κανονιστική», απαιτούσε την πλειοψηφία ΟΧΙ των παρόντων αλλά του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η αρχική απογοήτευση των πολιτών Ν. Κόσμου-Ψυχικού και Λάκκας μεταβλήθηκε γρήγορα σε θυμό, αφού ποτέ δεν τους δόθηκαν απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματά τους:

  • ΠΩΣ είναι δυνατόν το τότε δημοτικό συμβούλιο να μην γνώριζε ΤΙ είδους απόφαση έπαιρνε και ποια πλειοψηφία απαιτούνταν;
  • Γιατί απουσίασαν από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση 13 σύμβουλοι (!!!) από τους 40 ;

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως στις 23-12-2019 οι Επιτροπές των Κατοίκων έθεσαν εκ νέου το θέμα της μετακίνησης της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά το αίτημά τους απερρίφθη κατά πλειοψηφία.

Για ΟΛΑ αυτά οι κάτοικοι των συνοικιών Νέου Κόσμου-Ψυχικού και Λάκκας Σπάρτης ζητούν όπως η προσωρινή μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς γίνει στις χωροθετημένες από τον δήμο περιοχές των συνοικιών τους και, μακροπρόθεσμα παραμένουν με το «όπλο παρά πόδας» έως την εκλογή του επόμενου δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης, στο οποίο θα επανέλθουν επικαιροποιώντας το δίκαιο αίτημά τους για ΟΡΙΣΤΙΚΗ μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης στις συνοικίες τους.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις