ΑΡΚΑΔΙΑ. Σε μια νέα διακήρυξη έργου προχωράει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας με τίτλο: «Επανάχρηση Εμβληματικού Κτιρίου Ταπητουργείου Αγίου Πέτρου» προϋπολογισμού 2.132.800,01€. Το έργο συγχρηματοδοτείται από πιστώσεις του «Ταμείου Συνοχής» (ΤΣ) και από Εθνικού Πόρους μέσω του ΠΔΕ στο πλαίσιο του ΕΠ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών ορίζεται η 31η Μαΐου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00.

Αντικείμενο του έργου είναι η επανάχρηση του πρώην Ταπητουργείου Αγ. Πέτρου και η μετατροπή του σε κέντρο Πολιτισμού αλλά και ως κέντρο μάθησης και ενημέρωσης που θα περιλαμβάνει αίθουσες, εργαστήρια στον όροφο, Εκθεσιακό χώρο και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο, χώρους αναψυχής, με τις λειτουργίες υποστήριξης γραφείων και τους

βοηθητικούς χώρους και επέκταση των άνω λειτουργιών στην ύπαιθρο. Το κτίριο αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα επιφάνειας και διαθέτει περιβάλλοντα χώρο.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ένα εμβληματικό κτίριο που φιλοξενούσε στο παρελθόν το ταπητουργείο Αγίου Πέτρου, πρόκειται να μετατραπεί σε κέντρο πολιτισμού και πολλαπλών χρήσεων με στόχο τη στήριξη της οικονομικής και πολιτιστικής ζωής τόσο του χωριού όσο και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Η φυσιογνωμία όλου του ορεινού όγκου αλλάζει και πολύ σύντομα θα έχουμε ένα κτίριο -κόσμημα- στον Άγιο Πέτρο. Η αποκατάσταση θα πραγματοποιηθεί με σεβασμό στην ιστορία του, και θα ανοίξει τις πόρτες του αυτή τη φορά, ως χώρος τέχνης και πολιτισμού, δίνοντας φως και ζωή σε ένα κομβικό σημείο της Κοινότητας ενώ θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις