ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ. Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), με θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει την εκπαιδευτική δράση «Τα περιβαλλοντικά παιχνίδια της ανακύκλωσης», για σχολικές ομάδες Δημοτικού, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15, την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 (ώρες 10:00-13:00) και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των παιδιών αναφορικά με τις σύγχρονες περιβαλλοντικές απειλές και την ανάγκη προστασίας του φυσικού οικοσυστήματος. Αξιοποιώντας ευρηματικά παιχνίδια κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν στην πράξη πώς η επαναχρησιμοποίηση υλικών και η ανακύκλωση μπορούν να αποτελέσουν λύσεις απέναντι στη ρύπανση και στην κλιματική αλλαγή.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Πέμπτη 18 Μαΐου η είσοδος στα εννέα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη. Επιπλέον, τα αντικείμενα και οι εκδόσεις του Ιδρύματος θα προσφέρονται με έκπτωση 10% στα πωλητήρια των Μουσείων ΠΙΟΠ, στο MUSEUMSHOP Αθήνας (Στοά Σπυρομήλιου) και στο MUSEUMSHOP Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 9Α και Δημοσθένους).

ΠΙΟΠ | Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα

Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις