ΠΥΡΓΟΣ. Το μεγάλο στοίχημα της αναβίωσης των Ανθεστηρίων, κέρδισε η πόλη του Πύργου. Πολύχρωμα άρματα, στολισμένα με λουλούδια και συνοδευόμενα από πεζοπόρα τμήματα, και παιδιά γεμάτα κέφι και χαρά για τη ζωή, πλημμύρισαν την οδό Ερμού στη μεγάλη παρέλαση και την κεντρική πλατεία της πόλης.

Μία πολύχρωμη γιορτή γεμάτη νιάτα και ομορφιά που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο Δήμος Πύργου, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου «Ερμής», την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και την ΠΔΕ.

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος καλωσόρισε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Ιατρίδη για να παρακολουθήσει την παρέλαση και ευχαρίστησε θερμά την οργανωτική επιτροπή, τα παιδιά και όλες τις συλλογικότητες που πήραν μέρος και βοήθησαν σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή. «Θέλουμε πολίτες χαρούμενους, δημιουργικούς. Θέλουμε μια πόλη πολύχρωμη, μια πόλη συλλογική. Είμαστε παρόντες σε όλα τα μεγάλα εορταστικά γεγονότα. Σήμερα αναβιώνει μια παράδοση της πόλης που είχε εγκαταλειφθεί» τόνισε και ευχαρίστησε όλους τους φορείς που ήρθαν από άλλες περιοχές για να λάβουν μέρος στα Ανθεστήρια, όπως η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Γαστούνης, η Δημοτική Χορωδία της Ιθάκης και ο Σύλλογος «Φωτεινό αστέρι» από την Πάτρα.

Διαδρομή στρωμένη με λουλούδια

Η μεγάλη γιορτή της Άνοιξης και των λουλουδιών ξεκίνησε με την φαντασμαγορική παρέλαση, την οποία «άνοιξε» η Φιλαρμονική Ορχήστρα Γαστούνης με υπέροχες μελωδίες. Τη σκυτάλη πήραν τα ξεχωριστά παιδιά των ΚΔΑΠμεΑ «Ηλίανθος» και «Διάπλασις» και του ΕΕΕΕΚ Πύργου για να ακολουθήσει το Άρμα του Δήμου Πύργου.

Σειρά είχαν τα μικρά «λουλούδια» από το ΚΔΑΠ «Δημιουργική γωνιά», το δημοτικό σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας, τα δημοτικά σχολεία του Πύργου, η σχολή χορού της Δήμητρας Μπέρτσου, τα αθλητικά σωματεία «Άθληση», «Αίολος» και «Ίρις», και σχολή χορού «Ρυθμός» της Φωτεινής Λαϊνοπούλου.

Το παρόν έδωσαν με άρματα και πληρώματα ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου και οι πολιτιστικοί σύλλογοι: Αρμονία, Ώλενας, Αμπελώνα, Ελαιώνα, Φωναίτικων, Σκουροχωρίου, Κατακόλου, Λεβεντοχωρίου, Κρητικών ν. Ηλείας, Σαλμώνης, Γορτυνίων, όπως και η Χορωδία της Ιθάκης, και το Φωτεινό Αστέρι. Την παρέλαση έκλεισε ο Ιππικός Όμιλος «Σπάρτακος» και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πύργου, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Περικλής Πατσούρης.

Ας κρατήσουν οι χοροί….

Μετά το τέλος της παρέλασης η γιορτή μεταφέρθηκε στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Εκεί, η Χορωδία της Ιθάκης, στο πλαίσιο της Αδελφοποίησης των δύο Δήμων και της ανταλλαγής πολιτιστικών δράσεων, ερμήνευσε αγαπημένες καντάδες μιας άλλης εποχής. Τη σκυτάλη πήραν τα χορευτικά συγκροτήματα της Δήμητρας Μπέρτσου, της σχολής «Ρυθμός», του 3ου ΓΕΛ Πύργου και του συλλόγου Γορτυνίων.

Αμέσως μετά ακολούθησε η συναυλία με τον τραγουδιστή Κωνσταντίνο Νάζη.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις