ΛΑΚΩΝΙΑ. Πλατύ κάλεσμα στους συνταξιούχους απευθύνουν «οι Κομμουνίστριες και οι Κομμουνιστές του νομού Λακωνίας που παλεύουν στα Σωματεία των Συνταξιούχων», για υπερψήφιση του ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μαΐου:

«Εμείς οι κομμουνίστριες και κομμουνιστές του νομού Λακωνίας που παλεύουμε μέσα από τα Σωματεία των συνταξιούχων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΝΑΤ, ΟΓΑ), μπορούμε να σας κοιτάζουμε ίσια και καθαρά στα μάτια και να σας ζητήσουμε στις εκλογές της 21ης Μάη, χωρίς κανένα δισταγμό, να ενισχύσετε, εσείς και οι οικογένειές σας, με την ψήφο σας, το ΚΚΕ.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συνταξιούχους, που νιώθουν οργή και αγανάκτηση απέναντι στα κόμματα που κυβέρνησαν και μας έφεραν σ’ αυτή την απελπιστική κατάσταση, να εκφράσουν την αντίθεσή τους ψηφίζοντας το ΚΚΕ.

Το δημόσιο κοινωνικό-ασφαλιστικό σύστημα αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της εργατικής τάξης τον περασμένο αιώνα. Δεν ήταν μια παραχώρηση που οφείλονταν στην ευαισθησία των κυβερνήσεων, ούτε των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά αποτέλεσμα σκληρής, ασίγαστης και πολλές φορές αιματηρής ταξικής πάλης.

Όλες οι κυβερνήσεις, που η μία έπαιρνε την σκυτάλη από την προηγούμενη, επιτεθήκαν ενάντια στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Συμφώνησαν στο 3ο μνημόνιο όλα τα κόμματα της βουλής ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κ.α. εκτός από το ΚΚΕ και ψήφισαν το νόμο 4336/2015 όπου στηρίχτηκαν μετέπειτα κύρια οι νόμοι 4387/2016 (Κατρούγκαλου) και 4670/2020 (Βρούτση) με τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά, αντεργατικά και αντιασφαλιστικα μετρα.

Η επίθεση στα ασφαλιστικά-συνταξιουχικά δικαιώματα ήταν ιδιαίτερα σφοδρή. Μόνο από το λεγόμενο PSI μέσα σε μια βραδιά αρπάχθηκαν από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων πάνω από 40 δισεκατομμύρια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ακόμη 45 δις που οφείλονταν στα ασφαλιστικά ταμεία από τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους χαρίστηκαν. Αυτοί, πού τώρα στήνουν ψεύτικους καυγάδες στα κανάλια, δίνοντας απατηλές υποσχέσεις για να πάρουν ξανά τον κυβερνητικό θώκο, φέρουν ακέραια την ευθύνη για τις θανατηφόρες περικοπές που τσάκισαν τη ζωή μας. Περιέκοψαν όλες τις συντάξιμες αποδοχές μας, τις κύριες και επικουρικές, της χηρείας, τα δώρα, το ΕΚΑΣ, τις δαπάνες για την υγεία, μείωσαν όλες τις κοινωνικές παροχές, αύξησαν τη συμμετοχή στα φάρμακα. Δημιούργησαν και διατηρούν την επαίσχυντη προσωπική διαφορά, δεν κατέβαλαν ούτε τα αναδρομικά του 11μηνου. Στο νομό Λακωνίας τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν και δεν υπάρχουν δημόσιοι οίκοι ευγηρίας.

Προωθούν την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, αρχίζοντας από τις Επικουρικές συντάξεις κ.α. Επέβαλαν την αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, την μείωση των μισθών των εργαζομένων, την αύξηση των ωραρίων εργασίας, όλο το αντεργατικό, αντιλαϊκό, αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο και πολλά άλλα που θα θέλαμε αρκετές σελίδες να αναφέρουμε. Ωστόσο σε αυτό τον βωμό μόνο οι συνταξιούχοι από τις περικοπές που μας έγιναν, πληρώνουμε κάθε χρόνο χαράτσι 8,5 δισ. ευρώ.

Η κατάσταση για τις εργατικές- λαϊκές οικογένειες γίνεται ακόμη πιο τραγική από την φοβερή ακρίβεια. Εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να αγοράσουν τα βασικά είδη διατροφής. Εκατοντάδες χιλιάδες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τους πλειστηριασμούς. Για την πλειοψηφία των συνταξιούχων οι συντάξεις δεν φθάνουν ούτε για τις πρώτες 15 ημέρες του μήνα.

Ξέρουμε ότι, πίσω από τις ψεύτικες προεκλογικές διακηρύξεις και υποσχέσεις, τα κόμματα που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν κρύβουν πως μετά τις εκλογές, όποιοι έρθουν στην κυβερνητική εξουσία - αυτοδύναμα ή σε συνεργασία- θα συνεχίσουν με πιο μεγάλη επιμονή σε αυτόν τον δρόμο, γιατί ο πραγματικός κυβερνήτης θα είναι το Yπερμνημόνιο που ακούει στο όνομα Ταμείο Ανάκαμψης, Σύμφωνο σταθερότητας με τα ματωμένα πλεονάσματα, τις απαιτήσεις της επενδυτικής βαθμίδας. Ούτε έχουν, ούτε μπορούν, ούτε θέλουν άλλη επιλογή.

Μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους, τους νόμους που κατακρεούργησαν τις συντάξεις μας. Το ΚΚΕ κατέθεσε στην Βουλή και υποστήριξε με ερωτήσεις, επερωτήσεις, αναφορές, τα αιτήματά μας, με νομοσχέδια απαίτησε την επαναφορά των πληρωμένων δώρων μας, την ενσωμάτωση της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς, την ουσιαστική αύξηση των συντάξεων, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη προστασία της λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και άλλες προτάσεις που κανένα από τα άλλα κόμματα δεν ψήφισε.

Κι ακόμη το ΚΚΕ είναι η μοναδική δύναμη που στήριξε τους αγώνες μας, στάθηκε στο πλευρό μας συνεχώς. Οι κομμουνιστές μαζί με άλλους αγωνιστές βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, στους χώρους δουλειάς, στην μάχη ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Θα είναι πραγματικά αφέλεια ή αυταπάτη, μετά από τόσες εμπειρίες να πέσουμε ξανά στην παγίδα τους.

Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ μέσα στην Βουλή θα είναι η σταθερή πραγματική αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει. Μοναδική δύναμη που θα στηρίζει τις θέσεις μας, τα αιτήματά μας. Αλλά το κυριότερο έξω από την Βουλή, στους αγώνες μας, στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες που θα δυναμώνουν και θα αποτελούν την πραγματική δύναμη και ελπίδα για να δούμε καλύτερες ημέρες και εμείς και τα παιδιά μας.

Στις εκλογές στηρίζουμε το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που απαιτεί:

  • Να μας επιστραφούν αυτά που άρπαξαν, οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής, να δοθούν μεγάλες αυξήσεις στους συνταξιούχους και να καταργηθεί η προσωπική διαφορά.
  • Να επανέλθουν η 13η και η 14η σύνταξη, το ΕΚΑΣ και να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης του ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών)
  • Να ενσωματωθεί στην σύνταξη η λεγόμενη προσωπική διαφορά και να αποδοθούν τα αναδρομικά του 11μηνου σε όλους τους συνταξιούχους.
  • Να έχουμε δωρεάν τα φάρμακα που μας είναι απολύτως απαραίτητα.
  • Να έχουμε αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υψηλού επιπέδου παροχές υγείας και πρόνοιας με κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία.
  • Να καταργηθούν ΦΠΑ και όλοι οι έμμεσοι φόροι στα τρόφιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, στην ενέργεια, στα καύσιμα.

Δώστε δύναμη με την ψήφο σας στο ΚΚΕ, δυναμώστε τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Να πληρώσουμε τους αντιπάλους μας με αυτό που στοιχειώνει τον ύπνο τους και αποτελεί τον χειρότερο εφιάλτη τους.


ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ

ΓΝΩΡΙΖΩ – ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ – ΤΩΡΑ ΚΚΕ

Οι Κομμουνίστριες και οι Κομμουνιστές του νομού Λακωνίας που παλεύουν στα Σωματεία των Συνταξιούχων

Καλαμπόκης Αντώνης

Καλομοίρης Αντώνης

Κατσώρης Κώστας

Λεβεντάκης Δήμος

Μαστρογιαννόπουλος Δημήτρης

Ξιάρχος Δημήτρης

Σαραντόπουλος Βασίλης

Σεψάκου Γιώτα

Σταθόπουλος Στάθης

Χούμπαυλη Πίτσα

Χριστοδούλου Μαργαρίτα

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις