ΛΑΚΩΝΙΑ. Η προεκλογική περίοδος ολοκληρώνεται σε 48 περίπου ώρες. Στη Λακωνία είχαμε την τύχη στα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους νέοι άνθρωποι. Στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας την παράσταση «έκλεψε» η Μαρία Φραγκή, δικηγόρος στη Σπάρτη.

Νεοεισερχόμενη στην πολιτική, επιλογή Μητσοτάκη και όπως αποδεικνύεται μαχητική, ασυμβίβαστη και αποφασισμένη. Σε μια διαρκή περιοδεία, από την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της, είχε να παλέψει με τον χρόνο. Ήταν όμως μόνον αυτός ο αντίπαλος; Ρωτήσαμε την ίδια και μας παρέπεμψε σε χρόνο μετά τις εκλογές για τέτοιες συζητήσεις.

Ωστόσο έχει σημασία, προ των εκλογών, να γνωρίζουμε τις συνθήκες στις οποίες καλείται μια νέα να εισέλθει στην πολιτική. Είναι ένας στίβος με κανόνες και αρχές; Είναι μονόδρομος το προφίλ μιας πολιτικού ή μπορεί να παραμένει και πολίτης; Λέει μόνον αλήθειες ή και ψέματα στην επαφή με πολίτες και δημοσιογράφους.

Οι αλήθειες και τα ψέματα που είπε η «Μαρία από τη Σπάρτη…»

Η ονομαζόμενη πλέον «Μαρία από τη Σπάρτη…» υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας κλήθηκε στο Νομό Λακωνίας μέσα σε 40 περίπου ημέρες να συστηθεί στους πολίτες, να προασπίσει το έργο Κυβέρνησης και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και να πείσει τους Λάκωνες τόσο για την υποψηφιότητά της όσο και για την καταλληλότητα του Πρωθυπουργού αλλά και την αναγκαιότητα αυτοδύναμης Κυβέρνησης της ΝΔ.

Σε αυτή την προσπάθεια είπε αλήθειες αλλά είπε και ψέματα.

Οι αλήθειες που είπε:

  • Διαπίστωσε ότι οι Λάκωνες πολίτες δεν είναι ευχαριστημένοι από καμία κυβέρνηση, πόσο μάλλον από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την οποία στηρίζουν χαρακτηριστικά.
  • Οι Λάκωνες πολίτες δεν είναι αισιόδοξοι και δεν εμπιστεύονται την πολιτική για να τους λύσει τα μεγάλα προβλήματα αφού όποτε ανέθεσαν σε πολιτικούς το μέλλον τους δεν ικανοποιήθηκαν.
  • Υπάρχουν πολιτικοί που χρησιμοποιούν το επάγγελμά τους (συχνά δημόσιο λειτούργημα) για να εξασφαλίσουν ψήφους, κάτι στο οποίο συμμετέχει ο πολίτης αναγκαστικά αλλά διαφωνεί απόλυτα.
  • Η Λακωνία έχει ακόμα ανάγκη από σύγχρονο οδικό δίκτυο που θα καταλήγει σε Νεάπολη και Αρεόπολη και θα αποφέρει στον τόπο όλα τα οφέλη του κοσμοπολιτισμού.
  • Το Φράγμα Οινούντα για τον πρωτογενή τομέα, το Μουσείο Σπάρτης για τον τουρισμό και οι σύγχρονες υποδομές και δομές Υγείας, είναι πρωταρχικοί στόχοι και σκοποί του παρόντος στη Λακωνία. Υπάρχουν και άλλοι…
  • Μια γυναίκα έχει κάθε δικαίωμα να κατέρχεται στην πολιτική και να αξιώνει ισότιμους όρους κι ευκαιρίες, όταν ήδη έχει πετύχει στη ζωή και στο επάγγελμά της.
  • Η ΝΔ έχει αποδείξει ότι ως Κυβέρνηση μπορεί να διαμορφώσει συνθήκες σταθερότητας στην επενδυτική αγορά και διαπραγματευτικής ισότητας στις διεθνείς σχέσεις και συνθήκες.

Τα ψέματα που είπε:

  • Μπορεί μια υποψήφια να μην λείψει από την οικογένειά της όταν πολιτεύεται.
  • Στην πολιτική όλοι αναγνωρίζουν τον ρόλο της γυναίκας.
  • Μια νέα πολιτικός στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Λακωνία δεν έχει πρόβλημα αποδοχής από τους συνυποψηφίους της.
  • Η προσπάθεια ανανέωσης των στελεχών της ΝΔ από τον πρόεδρο Μητσοτάκη είναι γραμμή αποδεκτή απ’ όλους.
  • Η ΝΔ έχει αντιληφθεί ότι ήρθε η ώρα να ανταποδώσει στη Λακωνία όσα της οφείλει.

Η Μαρία Φραγκή - Χατζάκου είναι δικηγόρος Σπάρτης, με καταγωγή από Ξηροκάμπι και Σκάλα, σύζυγος, μητέρα και μαχόμενη επαγγελματίας. Αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου της ΝΔ στην προσπάθεια ανανέωσης του ψηφοδελτίου και στο Νομό Λακωνίας και όπως χαρακτηριστικά λέει ήρθε για να μείνει.

Τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν ότι έχει σθένος και στόχο, αρκεί να μην γίνει ένα με την πολιτική.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις