Γράφει ο Γιώργος Δημακόγιαννης

Ένας παλαιός ιερός ναός του Αγίου Κωνσταντίνου σήμερα δεν γιόρτασε! Και δεν βρίσκεται στα κατεχόμενα της μαρτυρικής Κύπρου, αλλά στον ιστορικό Πολυάραβο της ορεινής βόρειας Μάνης!!!

Πρόκειται για τον μεγαλοπρεπή πέτρινο ναό που έχτισαν οι ντόπιοι και απόδημοι Πολυαραβίτες και Μαλευριώτες Μανιάτες λίγα χρόνια μετά την θρυλική μάχη στο χωριό τους, μάχη τον Αύγουστο του 1826 που κατατρόπωσε την στρατιά τού Ιμπραήμ και ακύρωσε τα σχέδιά του για άδοξο τέλος της Εθνεγερσίας, δηλαδή της δικής μας Ελευθερίας!...

Τρίτη χρονιά μετά την πυρκαγιά του Αυγούστου του 2021 όπου η στέγη του καταστράφηκε και μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε τρόπος να προστατευτεί έστω και προσωρινά, έρμαιο στην εγκατάλειψη, στις βροχές και στα έντονα καιρικά φαινόμενα...

Ο Άγιος Κωνσταντίνος του Πολυαράβου και οι ένδοξοι Πρόγονοί μας... Δεν έχουν φωνή.

Εμείς όμως έχουμε! Και θα 'μαστε άτιμοι αν σιωπήσουμε!

Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνα, Ελένη...

Χρόνια καλά και πολλά σε Όλες και Όλους σας, χρόνια Ορθόδοξα και Ελληνικά, σε μια όρθια και περήφανη Πατρίδα που θα σέβεται στην πράξη και θα τιμά τα όσια και τα ιερά της.

Το Notospress στις 15 Οκτωβρίου 2021 βρέθηκε στον Πολυάραβο προσκεκλημένο του Γιώργου Δημακόγιαννη και κατέγραψε την κατάσταση. Από τότε μέχρι σήμερα ούτε ένα κεραμίδι, ούτε μια πέτρα δεν πήγε στη θέση της.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις