ΚΟΡΙΝΘΟΣ. Από την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2023 θα είναι ξανά διαθέσιμη για τη ναυσιπλοΐα η Διώρυγα της Κορίνθου, μετά από 8 μήνες εργασιών αποκατάστασης καθώς ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των έργων.

Η Διώρυγα είχε κλείσει τον Οκτώβριο του 2022 για εργασίες αποκατάστασης μετά από συνεχόμενες κατολισθήσεις βράχων στα ύδατα που δυσχέραιναν την διέλευση των πλοίων, με σκοπό την θωράκισή της.

Η διέλευση των πλοίων θα επιτρέπεται έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2023, οπότε και θα διακόψει και πάλι για λίγους μήνες τη λειτουργία της, καθώς την περίοδο εκείνη η διέλευση των πλοίων είναι πολύ περιορισμένη, οπότε και θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του έργου.

Επιπρόσθετα από την 1η Ιουνίου θα είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Διώρυγας, όπου θα παρέχεται η δυνατότητα Υπολογισμού των τελών διέλευσης, η δυνατότητα Ηλεκτρονικής Αναγγελίας άφιξης και τέλος η δυνατότητα πληρωμής.

Απ’ την 1η Οκτωβρίου, οι εργασίες θα εισέλθουν στο τελικό στάδιο και εκτιμάται, ότι τον Φεβρουάριο του 2024, η Διώρυγα της Κορίνθου, θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις