ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης 30 Μαΐου 2023 μεγάλη επιχείρηση του Συνδέσμου Ύδρευσης, της ΔΕΥΑ Καλαμάτας και του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τεράστια βλάβη που υπέστη η δεξαμενή υδροδότησης στο Πήδημα, μέσω της οποίας υδροδοτείται η Καλαμάτα.

Η ζημιά προήλθε από καταστροφή ειδικού σημείου για τον καθαρισμό της δεξαμενής στη βάση της και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει αποκατάστασή της.

Ήδη εξελίσσεται μεγάλη παρέμβαση στο πλαίσιο επίτευξης εναλλακτικής λύσης, υπό τις κατευθύνσεις των αρμοδίων Υπηρεσιών του Συνδέσμου Ύδρευσης και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, προκειμένου να υδροδοτηθεί με παράκαμψη ο κεντρικός αγωγός μεταφοράς νερού Φ600 και εν συνεχεία οι δεξαμενές της πόλης.

Αυτοψία δημάρχου στη δεξαμενή του Πηδήματος

Στο σημείο που έχει προκληθεί η βλάβη βρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Κατά την αυτοψία μου στη δεξαμενή του Πηδήματος διαπίστωσα ότι η ζημιά είναι μεγάλη ενώ είναι πολύ δύσκολη τόσο η πρόσβαση στο σημείο όσο και η επισκευή. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη αυτή κατάσταση. Γίνεται προσπάθεια να απομονώσουμε τη δεξαμενή με bypass ώστε να μπορέσουμε να στείλουμε το νερό από τη υδρομάστευση του Πηδήματος απευθείας στην Καλαμάτα. Μία γεώτρηση θα δώσει λύση για την ύδρευση των χωριών και της Μεσσήνης. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει τεθεί σε επιφυλακή ενώ οι υδροφόρες του Δήμου θα μεταφέρουν νερό στο νοσοκομείο, στο στρατόπεδο και όπου αλλού χρειαστεί. Θέλω να παρακαλέσω τους πολίτες να κάνουν υπομονή και να δείξουν κατανόηση. Τους διαβεβαιώνω ότι θα εργαστούμε σκληρά ώστε η ζημιά να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό».

Για την πρωτοφανή αυτή βλάβη, νωρίτερα ο Δήμαρχος είχε ενημερώσει τηλεφωνικά τους Επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ. καθώς και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Σε επιφυλακή ο Δήμος - Νερά σε σχολεία και νοσοκομεία

Ο Δήμος Καλαμάτας και η ΔΕΥΑΚ από την πρώτη στιγμή, έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής. Προτεραιότητα δόθηκε στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, όπως η κάλυψη του Νοσοκομείου Καλαμάτας, δομών Υγείας και του Γηροκομείου.

Επίσης, ενεργοποιήθηκαν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης, προκειμένου, μέσω δημοτικών οχημάτων και βυτίων, να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες καθαριότητας παιδικών σταθμών και σχολικών μονάδων. Ακόμα, θα διανεμηθούν σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία οι απαραίτητες ποσότητες εμφιαλωμένων νερών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις