ΛΑΚΩΝΙΑ. Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον Διεθνές Φόρουμ Σπαρτιατικών Σπουδών,

Τελετή έναρξης

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (8/6 – 18:30), στην αίθουσα του Σαϊνοπούλειου ΙδρύματοςΚλεομβρότου 16, στη Σπάρτη.

Ακαδημαϊκοί, ιστορικοί ερευνητές και συγγραφείς, από τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστρία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία και το Πακιστάν, θα βρεθούν, το τριήμερο 8 έως τις 11 Ιουνίου, στην πόλη της Σπάρτης, προκειμένου να συμμετέχουν στο ενδιαφέρον αυτό Διεθνές Φόρουμ, με θέμα: «Η Αρχαία Σπάρτη στον 21ο αιώνα: Σύγχρονες Τάσεις και Νέες Εξελίξεις», που σκοπό του έχει,

  • να φέρει ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες, από τους τομείς της αρχαιολογίας, της αρχαίας ιστορίας, των σπουδών υποδοχής, των συνταγματικών σπουδών και του δημοσίου δικαίου, του μάρκετινγκ και του τουρισμού, σε μια ουσιαστική συζήτηση με τοπικούς φορείς.

Η μεγαλύτερη Διεθνής επιστημονική εκδήλωση που έχει οργανωθεί ποτέ σχετικά με την αρχαία Σπάρτη!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη Διεθνή επιστημονική εκδήλωση που έχει οργανωθεί ποτέ σχετικά με την αρχαία Σπάρτη και τη συνέχιση της λάμψης και επιρροής της αρχαίας Σπάρτης στον 21ο αιώνα!

Στόχος, η χάραξη πολιτικής, ώστε να υποστηριχθεί η στρατηγική του δήμου Σπάρτης, για την εξασφάλιση των μακροπρόθεσμων, πολιτιστικών και τουριστικών οφελών για την πόλη.

Άξονες

Ο διάλογος που θα αναπτυχθεί, τις ημέρες του συνεδρίου, θα επικεντρωθεί σε τρεις κύριους άξονες:

  • Σπαρτιατική παράδοση στον 21ο αιώνα.
  • Αρχαίο Σπαρτιατικό Σύνταγμα II: Μαθήματα για τη Σύγχρονη Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις.
  • Σπάρτη και Λακωνία, Πολιτιστική Κληρονομιά και τον Πράσινο Τουρισμό.

Οι επίσημες γλώσσες της εκδήλωσης, θα είναι τα αγγλικά και τα ελληνικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία.

«Η διεθνής αυτή εκδήλωση ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος, δικτύωσης, χάραξης πολιτικής και συμμετοχής του κοινού γιορτάζει τη μοναδική συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου του Νότινγκαμ και του Δήμου Σπάρτης που ξεκίνησε το 2006».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις