ΣΠΑΡΤΗ. Η δρομολόγηση των διαδικασιών εκποίησης τού Κληροδοτήματος Ευάγγελου Φιλιππόπουλου, στη Νέα Μάκρη, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, με τον Δήμαρχο Μαραθώνα, Στέργιο Τσίρκα και τον Αντιδήμαρχο Νίκο Καραγιάννη, την Πέμπτη (1/6), στο Γραφείο Δημάρχου, στη Σπάρτη.

Υπενθυμίζουμε πως το Κληροδότημα Ευάγγελου Φιλιππόπουλου, περιλαμβάνει έκταση 13 στρεμμάτων στη Νέα Μάκρη.

Στη συνάντηση για την αγορά της έκτασης 13 στρεμμάτων παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι του Κληροδοτήματος. Η Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος, ήδη ενέκρινε την έναρξη της διαδικασίας εκποίησης και προχωρά στη σύνταξη μελέτης για την εκτίμηση της αξίας της.

  • Όραμα του Δημάρχου Μαραθώνα να κατασκευαστεί ένα υπερσύγχρονο Κλειστό Γυμναστήριο στην έκταση αυτή των 13 στρεμμάτων

Όπως τόνισε ο Στέργιος Τσίρκας, ένα προσωπικό όραμά του ήταν «το να έρθει στην ιδιοκτησία (του Δήμου Μαραθώνα) η 13 στρεμμάτων έκταση-Κληροδότημα του Δήμου Σπάρτης. Η τεράστια αυτή έκταση θα είναι από τα μεγαλύτερα έργα που θα λαμπρύνουν τον τόπο μας, αφού στόχος μας είναι να γίνει ένα υπερσύγχρονο Κλειστό Γυμναστήριο!»

Παρούσα φάση

Όπως αναφέρεται, στην παρούσα φάση, «…προχωρά η σύνταξη μελέτης για ανάθεση εκπόνησης τοπογραφικών, προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν για την προεκτίμηση της αξίας εκποίησης από πιστοποιημένους εκτιμητές και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν και για τη σύνταξη συμβολαίων».

Στον Χ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις