ΝΑΥΠΛΙΟ. Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη ζήτησε και πήρε ο ιερέας που κατηγορείται ότι έστειλε σε 12χρονο βίντεο με χυδαίο περιεχόμενο.

Ο αρχιμανδρίτης πέρασε την πόρτα του δικαστικού μεγάρου στο Ναύπλιο το μεσημέρι του Σαββάτου, για να απολογηθεί σε ανακριτή και εισαγγελέα για τις πράξεις που κατηγορείται.

Ο ιερομόναχος αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, που υπηρετεί σε χωριό της Ερμιονίδας στην Αργολίδα, συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 3 Ιουνίου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατηγορείται ότι απέστειλε σε ανήλικο, μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας ισχυρίστηκε πως το βίντεο το έστειλε κατά λάθος στον 12χρονο και πως είχε άλλον παραλήπτη!

Έρευνα και για τυχόν άλλα περιστατικά

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ο πατέρας του ανηλίκου αντιλήφθηκε μηνύματα με άσεμνο περιεχόμενο, που έστειλε ο φερόμενος ως δράστης στον ανήλικο, μέσω της εφαρμογής messenger. Ο ιερέας κατέγραφε τον εαυτό του γυμνό και τα έστελνε στον ανήλικο.

Από τον ήχο του βίντεο, οι γονείς του παιδιού -όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν- και συγκεκριμένα ο 52χρονος πατέρας του ανήλικου, αναγνώρισαν τη φωνή του φερόμενου ως δράστη και κατήγγειλαν το περιστατικό, αρχικά στο Α.Τ Ερμιονίδας και ακολούθως στο Τ.Α Ναύπλιου, όπου διενεργήθηκε προανάκριση.

Την ίδια ώρα η αστυνομία διερευνά αν ο ιερέας εμπλέκεται και σε άλλες πράξεις, δεδομένου ότι διδάσκει σε κατηχητικό σχολείο.

Από την αστυνομία κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικός υπολογιστής του ιερωμένου, που από την εξέτασή τους στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. αναμένονται να ρίξουν περαιτέρω φως στην υπόθεση και την δράση του.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου. Νωρίτερα ανακοίνωση εξέδωσε και η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, αναφέροντας ότι ο ιερέας ετέθη σε αργία:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις