ΣΚΑΛΑ. 79 χρόνια συμπληρώθηκαν εφέτος από την 4η Ιουνίου 1944, όταν οι ναζιστικές δυνάμεις κατοχής διέπραξαν μία ακόμη θηριωδία εναντίον των Ελλήνων, με την πυρπόληση του χωριού του Αγίου Δημητρίου Ζάρακος και τη δολοφονία 21 κατοίκων του.

Μετά την καθιερωμένη πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων και εκφωνήθηκε ο ιστορικός Λόγος της ημέρας από την εκπαιδευτικό του Νηπιαγωγείου του Αγίου Δημητρίου, Ζαφειρία Θεοδωρακάκου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους προσκεκλημένους. Ειδικότερα, στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος, οι τέως βουλευτές Ν.Δ. Λακωνίας, κ.κ. Νεοκλής Κρητικός και Θανάσης Δαβάκης, η τέως βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λακωνίας, κ. Νάγια Γρηγοράκου, ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λακωνίας, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κ. Θεόδωρος Βερούτης, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Σπάρτης, Αντιδήμαρχος κ. Γεωργία Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Μονεμβασίας, Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης.

Επίσης, στεφάνια κατέθεσαν ο εκπρόσωπος του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, Αστυνόμος Α΄ κ. Θεόδωρος Πλαστήρας, ο Υποδιοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λακωνίας, Αντιπύραρχος κ. Διαμαντής Τσολομύτης, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας Λακωνίας, κ. Παναγιώτης Λαλούσης, ο Αντιπρόεδρος των Έφεδρων Αξιωματικών Νομού Λακωνίας, κ. Δημήτριος Μιχαλάκος, οι εκπρόσωποι των πεσόντων και της εθνικής αντίστασης, μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού σχολείου Νιάτων-Αγίου Δημητρίου και του Νηπιαγωγείου Αγίου Δημητρίου, καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου, κ. Δημήτρης Θεοδωρακάκος. Παρόντες στις εκδηλώσεις μνήμης ήταν, επίσης, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα, καθώς και πλήθος κατοίκων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις