ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει και θα έχει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε όλους τους τομείς και μάλιστα επενδύει ιδιαίτερα σε αυτή τη συνεργασία και για την επόμενη προγραμματική περίοδο».

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος, χαιρετίζοντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, με θέμα “Τουρισμός, Μετακινήσεις και Περιβάλλον. Τεχνολογικές προκλήσεις και πρακτικές” που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια, στο πλαίσιο χρηματοδότησης του έργου από το ΠΕΠ Πελοποννήσου.

Συνεχίζοντας ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανέφερε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τουρισμό και στην προβολή της ως προορισμός, αφού - όπως τόνισε - «διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να την καταστήσουν σημαντικό τουριστικό προορισμό στη χώρα, σε συνδυασμό πάντα με τον έλεγχο του περιβαλλοντικού αποτυπώματος που έχουν οι τουριστικές δράσεις και οι μετακινήσεις στο πλαίσιο των τουριστικών εξορμήσεων».

Όπως τόνισε δε Χρ. Λαμπρόπουλος, «χωρίς προστασία του περιβάλλοντος χάνεται το συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας και μειώνεται η αξία του παρεχόμενου τουριστικού μας προϊόντος».

Καταλήγοντας, ο αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης και επανέλαβε πως «η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το οποίο αποτελεί έναν ακόμα σημαντικό εταίρο για την ανάπτυξή της».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις