ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Γιάννης Παναρίτης είναι φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Επόμενη μέρα», μια συμπαραγωγή της Apela.gr και του Notospress.gr. O κ. Παναρίτης αναφέρεται στην ανάγκη τόνωσης του Πρωτογενή τομέα. Σχολιάζει ότι οι επενδύσεις στον Τουρισμό είναι προς την σωστή κατεύθυνση αλλά δεν είναι αυτές που μπορούν να βγάλουν την χώρα από την κρίση. Ο πρωτογενής Τομέας, ιστορικά, σώζει τη χώρα και το λαό από την κρίση!» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Έδινε η Ευρώπη πακέτα και πήγαιναν όλα σε ξενοδοχεία ενώ σήμερα παντού στην Ελλάδα θα βρεις πατάτες Αιγύπτου και σκόρδα Χιλής…»

Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η αναφορά του στους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπογραμμίζει ότι η κατανομή των πόρων δεν γίνεται δίκαια και με αναλογικότητα, γεγονός που γεννά άνισες ευκαιρίες ανάπτυξης. Απαιτεί να έχουν λόγο τα Επιμελητήριο, ο βασικός εκφραστής της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Σχετικά με την πολιτική επιδομάτων και πάσης φύσεως βοηθημάτων διαπιστώνει ότι όσο η Κυβέρνηση επιδοτεί την ανεργία και όχι την εργασία, δεν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα, κυρίως σε θέματα παραγωγικότητας. Μεγάλη σημασία δίνει ο Γιάννης Παναρίτης στα «φίλτρα» που κόβουν τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και τις επιχειρηματίες τόσο από τα προγράμματα χρηματοδότησης και εκσυγχρονισμού όσο και από τον τραπεζικό δανεισμό. Μάλιστα σημειώνει ότι ενώ η ελληνική πολιτεία (λαός) έχει στηρίξει τις Τράπεζες αρκετές φορές μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων, οι τράπεζες θέτουν αποτρεπτικούς ή απαγορευτικούς όρους στον επιχειρηματικό δανεισμό.

Ο Γιάννης Παναρίτης χαμογέλασε όταν κλήθηκε να απαντήσει για τη Γιορτή Γευσιγνωσίας και Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων που διοργανώνει το Επιμελητήριο Λακωνίας με την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Γύθειο, από τις 14 έως και τις 16 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις