ΛΑΚΩΝΙΑ. Στις 25 Ιουνίου, η ψήφος στο Πράσινο & Μωβ απαντά στην ανάγκη για σύγχρονη ουσιαστική αντιπολίτευση, με εναλλακτικό όραμα για τη χώρα, βιώσιμες προτάσεις και διάθεση για ευρύτερο νηφάλιο διάλογο. Μέσα από τέτοιες προτάσεις με πράσινο πρόσημο, που συνδέουν τις απαντήσεις στην οικολογική και κλιματική κρίση με την ανάγκη για στήριξη της κοινωνίας και για βιώσιμη και παραγωγική οικονομία, μπορεί και η Λακωνία να αποκτήσει ισχυρά πλεονεκτήματα και μια νέα προοπτική.

Αυτό είναι το βασικό μήνυμα από την περιοδεία και τις επαφές του Πράσινο & Μωβ στη Λακωνία. Το Πράσινο & Μωβ, που υποστηρίζεται επίσημα και από τους Ευρωπαίους Πράσινους, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2023 ως συμμαχία έξι κομμάτων από τον ευρύτερο Πράσινο χώρο, αλλά και από ρεύματα που συνεργάζονται ήδη στο ευρωκοινοβούλιο με την πολιτική ομάδα των Πράσινων/EFA: Πειρατές, Πολιτική Φιλοζωία, Βολτ, οικοφεμινισμός.

Στις εκλογές του Μαΐου είχε αποκλειστεί

Στις εκλογές του Μαΐου είχε αποκλειστεί αντισυνταγματικά για τυπικούς λόγους, τώρα όμως κατεβαίνει κανονικά με 259 υποψηφίους σε όλες τις περιφέρειες.

  • Υποψήφιοι από τη Λακωνία στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια του Πράσινο & Μωβ και σε άλλες περιφέρειες: η Μαρία Καβούρη στην Α’ Πειραιά, ο Νικόλας Καλαποθαράκος στη Β΄ Πειραιά, ο Γιώργος Κωστάκος στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας.

Γιάννης Παρασκευόπουλος - Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του Πράσινο & Μωβ στη Λακωνία

Στην περιοδεία ο δημοσιογράφος Νικόλας Καλαποθαράκος, εκδότης της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ, και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, υποψήφιος του Πράσινο & Μωβ στη Λακωνία με καταγωγή από τους Μολάους μέσω της μητέρας του Παναγιώτας Λύρα, είχαν ενημερωτικές συναντήσεις με ενεργούς πολίτες της Σπάρτης, καθώς και με μέλη του Οικολογικού Συνδέσμου Λακωνίας και του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν τα ζητήματα του Ευρώτα και της σχέσης του με τη Σπάρτη, η ερήμωση των ορεινών περιοχών και ο κίνδυνος νέων μεγάλων δασικών πυρκαγιών, η ρύπανση από φυτοφάρμακα και οι στόχοι για βιώσιμη γεωργία και τοπικά προϊόντα με υψηλή αξία. Κεντρική θέση είχαν και τα ζητήματα της ενεργειακής μετάβασης και οι προβληματικές χωροθετήσεις ΑΠΕ, όπου το Πράσινο & Μωβ καταθέτει ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση Πανελλαδικής σημασίας είναι, τέλος, η προοπτική νέας προσπάθειας για αναθεώρηση από τη ΝΔ του Άρθρου 24 για τη συνταγματική προστασία του περιβάλλοντος και των δασών, όπου η ψήφος στο Πράσινο & Μωβ μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό προειδοποιητικό μήνυμα.

Στον απόηχο της περιοδείας, δόθηκε και ραδιοφωνική συνέντευξη του Γιάννη Παρασκευόπουλου στον ΠΟΛΙΤΕΙΑ FM 90.7. Η περιοδεία κρατήθηκε σε χαμηλούς τόνους, λόγω του πένθους για την τραγωδία στην Πύλο.

Περισσότερες πληροφορίες:

Μάνος Αυγερινός, mavgerinos@gmail.com, 6946507104

Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου, annitatriantafyllopoulou@gmail.com, 6955616816

WEBSITE https://prasinomov.gr/

FACEBOOK https://www.facebook.com/PrasinoMov

TWITTER https://twitter.com/PrasinoMov

INSTAGRAM https://www.instagram.com/prasinomov.gr

YOUTUBE https://www.youtube.com/@PrasinoMov

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις