ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Διπλοί υδροστρόβιλοι έκαναν την εμφάνιση τους το πρωί της Κυριακής στην περιοχή του Κάστρου της Μονεμβασίας.

Την εντυπωσιακή φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Forecast Weather Greece.

Τι είναι ο υδροστρόβιλος και πώς δημιουργείται;

Ένας υδροστρόβιλος είναι ένας δυναμικός σχηματισμός που συνήθως συμβαίνει σε υδάτινες επιφάνειες, όπως θάλασσες, λίμνες ή ποτάμια. Είναι μια κυκλική κίνηση του νερού που αποκτά τη μορφή ενός σωλήνα που περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του. Ο υδροστρόβιλος μπορεί να φανερωθεί με διάφορα μεγέθη και ένταση, από μικρές και ασήμαντες κινήσεις μέχρι μεγάλους και επικίνδυνους σχηματισμούς.

Οι υδροστρόβιλοι δημιουργούνται όταν υπάρχουν διαφορές στην ταχύτητα και την κατεύθυνση των ρευμάτων του νερού. Μια αιτία μπορεί να είναι η σύγκρουση διαφορετικών ρευμάτων ή η ύπαρξη εμποδίων στην κίνηση του νερού, όπως νησιά ή υποθαλάσσια ρηχά. Οι υδροστρόβιλοι μπορεί να φαίνονται σαν κινούμενα σύννεφα στην επιφάνεια του νερού ή να συνοδεύονται από αφρούς και εκρήξεις νερού.

Οι υδροστρόβιλοι μπορούν να είναι επικίνδυνοι για σκάφη και κολυμβητές, καθώς μπορούν να προκαλέσουν ισχυρές ρευστοδυναμικές δυνάμεις και ανεπιθύμητες κινήσεις του νερού. Είναι σημαντικό να αποφεύγεται η πλοήγηση σε περιοχές με υδροστρόβιλους, ειδικά αν δεν υπάρχει εμπειρία ή γνώση για τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις