ΚΡΟΚΕΕΣ. Απαράδεκτη χαρακτηρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στον αστικό ιστό, τόσο η αντιπολίτευση του Δήμου Ευρώτα όσο και οι κάτοικοι των Κροκεών, λόγω των καθυστερήσεων στο έργο της ύδρευσης.

Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από τη σύμβαση μεταξύ δήμου Ευρώτα και της αναδόχου εταιρείας το συγκεκριμένο έργο είχε εξάμηνη διάρκεια εκτέλεσης που έληγε τον Δεκέμβριο του 2022.

Από τότε μέχρι σήμερα, Ιούνιος 2023, η ανάδοχος εταιρεία έχει σταματήσει το έργο και παρά τις εκκλήσεις και παρακλήσεις των κατοίκων τόσο η δημοτική αρχή, όσο και ο Πρόεδρος της Τ.Κ Κροκεών δεν έχουν προβεί σε καμία επίσημη ενημέρωση για το ποιός ευθύνεται για τη διακοπή των εργασιών.

Ο κόσμος θεωρεί υπεύθυνο τον δήμο Ευρώτα για την επικρατούσα κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για την οδική ασφάλεια, ενώ διαμαρτυρίες υπάρχουν για φθορές των αυτοκινήτων λόγω της απαράδεκτης κατάστασης του οδοστρώματος.

Το έργο Βελτίωση υποδομών δικτύων ύδρευσης Δήμου Ευρώτα - Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ. Κ. Κροκεών είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ όπου μετά την έκπτωση έχει κόστος 180.000 € περίπου.

Ο προβληματισμός των κατοίκων, με την παρέμβαση και αντιπολιτευτικών θέσεων, εντείνεται. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης τέτοιων μικρών έργων πως είναι δυνατόν να γίνουν έργα που παραμένουν σε εκκρεμότητα, όπως η καταλληλότητα του Γηπέδου Κροκεών με προέκταση, ο κλειστός για τρία χρόνια Παιδικός Σταθμός, το αρδευτικό, το αποχετευτικό, κλπ;

Η προεκλογική περίοδος άνοιξε στο δήμο Ευρώτα και αναμένεται με ενδιαφέρον στους επόμενους μήνες.

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν ανάγλυφα το πρόβλημα που έξι μήνες μετά παραμένει σε εκκρεμότητα με την ανάδοχο εταιρεία εξαφανισμένη, τον δήμο Ευρώτα να μην ενημερώνει τους κατοίκους και τους πολίτες να διαμαρτύρονται.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις