ΣΚΑΛΑ. Όπως υποστηρίζει ο Δήμος Βέρδος, δεν έχει σταματημό ο πολιτικός κατήφορος του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ευρώτα, κ. Δήμου Νταλιάνη, «ο οποίος συνεχίζει την ακατάσχετη λασπολογία του μέσα από αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης».

Δημοτική Αρχή Ευρώτα: Κάτι δεν πάει καλά

Ο Δήμος Ευρώτα και η δημοτική Αρχή θεωρούν ότι «η υγιής αντιπολίτευση είναι περισσότερο από θεμιτή, ειδικά στο πλαίσιο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο, όταν η αντιπολίτευση γίνεται από προσωπικό λογαριασμό του Facebook και μέσω προσφυγών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τότε κάτι δεν πάει καλά.»

Επειδή «η δημοτική Αρχή δεν φοβάται την αλήθεια και επειδή το τελευταίο διάστημα ο κ. Νταλιάνης και τα δεκανίκια του επιδίδονται διαρκώς σε διασπορά ψευδών ειδήσεων, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, οφείλουμε να διευκρινίσουμε στους δημότες μας» τα εξής:

  • «Ο κ. Νταλιάνης, μην μπορώντας να αποδεχθεί ότι η παρούσα δημοτική αρχή παράγει έργο και προκειμένου να εμποδίσει το έργο αυτό, προχωρά συστηματικά σε έγγραφες καταγγελίες προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, επικαλούμενος τη νομιμότητα! Δυστυχώς, γι’ αυτόν, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απορρίπτει τη μία μετά την άλλη τις προσφυγές του, θεωρώντας τες αβάσιμες ή απαράδεκτες! Αυτή η τακτική, βεβαίως, αποκαλύπτει ότι ο κ. Νταλιάνης δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το καλό του Δήμου Ευρώτα, αλλά για τα οφίκια. Θα αναφέρουμε ένα απλό παράδειγμα της τακτικής Νταλιάνη: Την προσφυγή του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενάντια στην απόφαση του Δήμου να προχωρήσει σε αεροψεκασμούς για τα κουνούπια, ώστε να μην επαναληφθούν τα τραγικά περιστατικά του παρελθόντος. Εντούτοις, ο κ. Νταλιάνης επέλεξε να μπλοκάρει τη διαδικασία των αεροψεκασμών, θέτοντας σε ενδεχόμενο κίνδυνο τη δημόσια υγεία, επειδή θεώρησε τον διεθνή διαγωνισμό φωτογραφικό (συνήθης τακτική), χωρίς ωστόσο να υποβάλλει καμία διοικητική ή προδικαστική προσφυγή κατά τη φάση έγκρισης της προκήρυξης του διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, στην οποία συμμετέχει ως εκλεγμένο μέλος της παράταξής του.
  • Ο κ. Νταλιάνης, μην μπορώντας να αποδεχθεί ότι η παρούσα δημοτική αρχή παράγει έργο και προκειμένου να εμποδίσει το έργο αυτό, καταχρηστικά και συστηματικά «βομβαρδίζει» τις Υπηρεσίες του Δήμου με έγγραφα, ζητώντας να του παρέχονται στοιχεία για διάφορα θέματα. Φυσικά και είναι δικαίωμά του, όμως, όταν η αναζήτηση στοιχείων, για θέματα που είτε γνωρίζει είτε έχουν παρασχεθεί στο παρελθόν, γίνεται προκειμένου να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου, τότε μιλάμε για αθλιότητα! Επειδή η πρακτική Νταλιάνη «θέλει» τις Υπηρεσίες του Δήμου να «σταματούν» να εξυπηρετούν τους δημότες και να ασχολούνται διαρκώς μαζί του, για να μπορεί μετά ο ίδιος να κραυγάζει εναντίον της δημοτικής αρχής ή αντιδημάρχων ότι δεν εξυπηρετούνται οι πολίτες!
  • Ο κ. Νταλιάνης, μην μπορώντας να αποδεχθεί ότι η παρούσα δημοτική αρχή παράγει έργο και προκειμένου να εμποδίσει το έργο αυτό, δεν παραλείπει να σπιλώνει τη δημοτική Αρχή, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υπονοήσει ότι επειδή κάνει «αιχμηρές» αναρτήσεις, «κάποιοι αντίπαλοί του» επιχείρησαν να τον «φιμώσουν» με επίθεση στην επαγγελματική του στέγη! Παρέλειψε να γνωστοποιήσει στους δημότες τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας. Μετά κόπου παραδέχθηκε, όταν κλήθηκε να απαντήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι δεν «υπήρξε επίθεση» στο κατάστημά του από αντίπαλη παράταξη! Βασικά δεν υπήρξε επίθεση από κανέναν! Το γεγονός ότι δεν ζήτησε συγνώμη ούτε για όσα είχε υπονοήσει, ούτε για όσα «σημεία και τέρατα» γράφονταν στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, τα οποία βεβαίως επικροτούσε μέσω της σιωπής του, καταδεικνύουν όχι απλώς την ποιότητα του πολιτικού, αλλά και του ανδρός!

Δυστυχώς για τον ίδιο, όλοι γνωριζόμαστε καλά στο Δήμο Ευρώτα και γνωρίζουμε τα έργα και τις ημέρες του κ. Νταλιάνη, ακόμη και τότε που έγινε πανελλαδικά γνωστός ως ο Δήμαρχος Κροκεών που πούλησε σε ιδιώτες τον Δήμο του – δεν υπήρχαν ΣΔΙΤ τότε και προτιμούσε την απευθείας πώληση Υπηρεσιών!

Η δε ικανότητά του στα ζητήματα διοίκησης και οικονομικής διαχείρισης, για τα οποία εξαπολύει απίστευτη λάσπη και δυσφήμιση εναντίον της παρούσας δημοτικής Αρχής, είναι σε όλους γνωστή: Άφησε τον πρώην Δήμο Κροκεών, τον οποίο «διοίκησε», με συνολικά χρέη που φτάνουν το μισό εκατομμύριο ευρώ! Χρέη που συνεχίζει να ξεπληρώνει ο σημερινός Δήμος Ευρώτα.

Θα συμβουλεύαμε τον κ. Νταλιάνη να σταματήσει τον αυτοεξευτελισμό. Όντας, όμως, σε ιδεολογικο-πολιτικό βέρτιγκο, αμφιβάλουμε εάν είναι σε θέση να ακούσει συμβουλές. Ας συνεχίσει, λοιπόν, τη στείρα αντιπολίτευσή του. Τον καλούμε, όμως, να σταματήσει να σπιλώνει και να συκοφαντεί συναδέλφους του, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και την δημοτική Αρχή. Αυτά δεν θα τα ανεχτούμε. Πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι με τέτοιους τακτικισμούς και «ταΐζοντας σανό» τους δημότες -κατά την προσφιλή ρήση του- οι συμπολίτες μας θα τον απορρίψουν όπως ακριβώς και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση: Ως Απαράδεκτο!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις