Γράφει ο Γιώργος Π. Δημακόγιαννης*

Θα μπορούσε η χθεσινή μέρα να είναι “Ημέρα Εθνικού Πένθους” αν ο Μητσοτάκης ήταν παντοδύναμος (+180 έδρες) κι αν απουσίαζαν από τη νέα βουλή οι πάσης φύσεως πατριωτικές φωνές με πρώτους τούς Σπαρτιάτες, τους οποίους προσωπικώς στήριξα, όπως γνωρίζετε...

Τελικά ο Θεός -και ο Λαός- αγαπάει και σώζει την Ελλάδα!

Οι πατριωτικές φωνές θα κάνουν πολύ δύσκολη ή και αδύνατη την ψήφιση των πρωτοκόλλων τής προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, το διαφαινόμενο σχεδιασμό για τις “Πρέσπες τού Αιγαίου”, τις ανώμαλες χρυσοφόρες €μβολιαστικ€ς υποχρεωτικότητες των ...πανδημιών ...Χ, που ...έρχονται... μας λένε... και θα είναι πιο ...επικίνδυνες, τους πλειστηριασμούς κατοικιών κ.π.ά.!!!

Τα εγχώρια ελληνόφωνα πιόνια τής παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης δεν θα έχουν καθόλου εύκολη δουλειά...

Αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα θα σταθώ σε λίγα μόνο σημεία, επιγραμματικά, με την υπόσχεση να επανέλθω:

- Το εκλογικό σώμα γέρνει δεξιά πια, κατά ποσοστό +55%, αφού η αριστερά τού ανθρωπισμού, του δικαιωματισμού, τού εθνομηδενισμού, των ανοιχτών συνόρων, δεν δημιουργεί καμία ...γοητεία ή ελκυστικότητα στην ελληνική κοινωνία. Κι αν συνεχίσει στο ίδιο αφήγημα θα τεθεί σύντομα κι οριστικά στο χρονοντούλαπο τής ιστορίας!

  • Στον αντίποδα η Ελλάδα δείχνει να παίρνει το δρόμο των ευρωπαϊκών κρατών, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας,... Κι αυτό θεριεύει την αποσταμένη ελπίδα, ότι τελικά δεν χαθήκαν όλα...

- Ο ηγέτης τού εθνικού χώρου λέγεται Ηλίας! Με ένα απλό μήνυμα υποστήριξης μέσα από τις φυλακές μπορεί να “βάλει” στην βουλή ένα κόμμα χωρίς ουσιαστική υπόσταση μέχρι χθες, σε μόλις ...δεκαπέντε μέρες, χωρίς γραφεία, και με έναν μόνο υποψήφιο σε κάθε εκλογική περιφέρεια!!! Πέραν των αυταπόδεικτων δυνατοτήτων και ικανοτήτων τού ανδρός, έχουν γυρίσει μπούμερανγκ για το αμαρτωλό σύστημα οι άδικες και παράλογες και αντισυνταγματικές διώξεις εναντίον του... Στο “Φαινόμενο Ηλί@ς Κ@σιδι@ρης” όμως, θα επανέλθω με ειδικό αφιέρωμα που σίγουρα θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις...

- Τελικά μπορείς να επιτύχεις εκλογικούς στόχους χωρίς οικονομικές δυνατότητες, χωρίς προβολή στα μεγάλα παραδοσιακά ΜΜΕ (τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά, ιστοσελίδες, εφημερίδες - έντυπα,...)! Αρκεί μια μικρή Ομάδα ψυχωμένων και μυαλωμένων ανθρώπων να χρησιμοποιήσει σωστά και με σοβαρότητα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης... Το fb, το youtube, το tik tok, το twitter,... Δεν χρειάζεται νομίζω να επεκταθώ!

- Κάτι που δεν επισήμανε κανείς: η διαχρονική γοητεία που ασκεί το όνομα Σπάρτη και Σπαρτιάτες (...όπως και το Μάνη και Μανιάτες!) στους Πανέλληνες! Ήταν κι αυτό συμβολή στην εκλογική επιτυχία! Για μας -τους νεολάκωνες και νεομανιάτες- η σημερινή Σπάρτη μπορεί να είναι μια μικρή, απαξιωμένη, επαρχιακή πόλη! Δυστυχώς (...έτσι την θέλουν κάποιοι...)!! Για όλους τους Έλληνες όμως (...και όλο τον κόσμο!) το όνομα Σπάρτη, Σπαρτιάτες είναι ένας μοναδικός εκπληκτικός Μύθος (με Μ κεφαλαίο!) Μύθος ανδρείας, αδιαπραγμάτευτου πατριωτισμού, ηρωισμού, θυσιαστικού καθήκοντος, ολιγάρκειας, αυτάρκειας,... Καθόλου τυχαία η απήχηση τού ονόματος Σπαρτιάτες! Εκλεγμένος βουλευτής ακόμη και στην λεβεντογέννα Κρήτη!!

Κλείνοντας, μαζί με την ευαρέσκειά μου για την συγκλονιστική επιτυχία -σε όλη την Ελλάδα Και στην Λακωνία μας με τον φίλο μου Παναγιώτη Μπεμπέτσο και τους Άλλους αγαπητούς συνοδοιπόρους και συναγωνιστές μας (...όπου φυσικά θα ήθελα μεγαλύτερο ποσοστό!)-, και χωρίς περιττούς πανηγυρισμούς, θα έλεγα δημοσίως στον φίλο Επικεφαλής και τους εκλεγμένους Βουλευτές των Σπαρτιατών, εκτός από το αυτονόητο για καλή επιτυχία, να κρατήσουν από το βαρύ όνομα τής Ιστορίας (...Σπάρτη!!) τον αδιαπραγμάτευτο πατριωτισμό, την σοβαρότητα και κυρίως ...το Λακωνίζειν, να ακούνε δλδ πολύ και να μιλάνε λίγο, Και μόνο όταν πρέπει!

Υ.Γ.: “Χρωστάω” και μια παρέμβαση προς πάσα κατεύθυνση (...ειδικά για κάποιους λεπτοστόμαχους συμπατριώτες μας εδώ στην Λακωνία) με θέμα: Ποιοί δικαιούνται και Ποιοί δεν δικαιούνται να χρησιμοποιούν τον επίζηλο τίτλο Σπάρτη & Σπαρτιάτες!!

- Μείνετε ...συντονισμένοι... Συνεχίζουμε!

(*) εκδότης Αδούλωτης Μάνης, δημοτικού συμβούλου Ανατ. Μάνης

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις