ΜΟΛΑΟΙ. Με ζοφερά χρώματα περιγράφει ο Ηρακλής Τριχείλης το υδρολογικό στάτους στο οποίο βρίσκεται ο Δήμος Μονεμβασίας, κάνοντας παράλληλα έκκληση στους δημότες για εξοικονόμηση νερού και εξάλειψη τής σπατάλης του…

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «…τo 2023 είναι το χειρότερο υδρολογικό έτος έως τώρα. Ήδη οι περισσότερες από τις πηγές έχουν στερέψει.

Στις γεωτρήσεις έχει κατέβει αισθητά η στάθμη και πιθανότατα έως το τέλος του Καλοκαιριού πολλές από αυτές επίσης θα στερέψουν.»

Αναλυτικά:

«To 2023 είναι το χειρότερο υδρολογικό έτος έως τώρα.  Ήδη οι περισσότερες από τις πηγές έχουν στερέψει.

Στις γεωτρήσεις έχει κατέβει αισθητά η στάθμη και πιθανότατα έως το τέλος του Καλοκαιριού πολλές από αυτές επίσης θα στερέψουν.

Ο Δήμος έχει ξεκινήσει ήδη τις μεταφορές νερού σε κάποιες κοινότητες παρά το ότι είμαστε ακόμη πολύ νωρίς στην κρίσιμη περίοδο.

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά την ανάγκη για εξοικονόμηση νερού και την εξάλειψη της σπατάλης που παρατηρείται σε όλες σχεδόν τις Κοινότητες.

  • Υπενθυμίζω ότι το νερό από το δημοτικό δίκτυο παρέχεται μόνο για ύδρευση.
  • Απαγορεύεται η χρήση του για άρδευση κηπευτικών και άλλων καλλιεργειών, ελιάς κλπ.
  • Επίσης δεν πρέπει να σπαταλάται για πλύσιμο βεραντών, αυλών, αυτοκινήτων κ.λ.π., ειδικά αυτή την περίοδο.

Οι Πρόεδροι με τους Τοπικούς Συμβούλους σε συνεργασία με τους Αντιδημάρχους, να οργανώσουν κλιμάκιο, το οποίο να περιοδεύσει στο χωριό, να ενημερώσει ξανά και να επιστήσει την προσοχή των δημοτών για την κατανάλωση του νερού.

Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, ο Δήμος είναι ιδιαίτερα ελλειμματικός σε νερό και κάθε χρόνο προβαίνει σε ανόρυξη νέων γεωτρήσεων και κατασκευή νέων δικτύων και δεξαμενών, προκειμένου να καλύψει τις απαραίτητες ποσότητες για ύδρευση σε 38 κοινότητες και 57 οικισμούς!

Τα υδρολογικά έτη γίνονται όλο και χειρότερα με την πάροδο των χρόνων και οι γεωτρήσεις φτάνουν όλο και σε μεγαλύτερα βάθη, έως ότου πλέον δεν θα υπάρχει νερό ή θα είναι υφάλμυρο λόγω της διείσδυσης της θάλασσας.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις