ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Στην Λακκόπετρα της Δυτικής Αχαΐας έχει ολοκληρωθεί η συγκομιδή, ενώ συνεχίζεται με τις τελευταίες ποσότητες στις περιοχές της Ηλείας.

Όπως τονίζει στον ΑγροΤύπο ο κ. Διονύσιος Μάλιαρης, μεγάλος παραγωγός στην περιοχή της Ηλείας που έχει και συσκευαστήριο, «είμαστε στα τελειώματα της συγκομιδής πατάτας. Οι ποσότητες που έχουν μείνει στα χωράφια είναι λίγες και θα πρέπει να συγκομιστούν τις επόμενες ημέρες γιατί αυξάνει η θερμοκρασία.

Οι βροχές και οι υγρασίες τους προηγούμενους μήνες έφεραν προβλήματα περονόσπορου με αποτέλεσμα να έχουμε απώλειες στην παραγωγή αλλά και αύξηση των ψεκασμών και του κόστους καλλιέργειας.

Αυτή την εποχή έχουν ολοκληρωθεί οι εξαγωγές και όση παραγωγή βρίσκεται στα ψυγεία πάει για την εγχώρια αγορά. Φέτος δεν ξεκίνησε καλά η εμπορική χρονιά τον Απρίλιο αλλά στην συνέχεια υπήρξε αυξημένη ζήτηση για εξαγωγές. Αυτό έδωσε μια αλλαγή εικόνας και είχαμε καλή πορεία στις τιμές παραγωγού.

Συγκεκριμένα οι τιμές παραγωγού ξεκίνησαν από 35 - 40 λεπτά. Στην συνέχεια όμως είχαμε μια αύξηση και σταθεροποιήθηκαν στα επίπεδα των 40 έως 45 λεπτών το κιλό

Από 10 έως 30 Μαΐου, που συγκομίζονται οι μεγάλες ποσότητες πατάτας στην περιοχή, είχαμε αυξημένη ζήτηση για εξαγωγή προς την Ρουμανία, Πολωνία, Βουλγαρία και Τσεχία. Οι Πολωνοί ζητούν τα μεσαία μεγέθη και οι Ρουμάνοι τα χοντρά μεγέθη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν μειωμένα αποθέματα και έτσι αναμένεται να συνεχιστεί η καλή πορεία των τιμών και όταν μπουν στην συγκομιδή οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις