Ποιο είναι το πρόσωπο που θα μπορούσε να μπει σφήνα στην κούρσα των δημοτικών εκλογών στη Σπάρτη;

Είναι πολιτικός και κομματικός/η; Είναι αναμενόμενος/η; Είναι σχεδιασμένο; Είναι πιθανό ή απίθανο;

Για να λένε τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως θα ήθελαν κάποιοι να είναι δύσκολα, σήμερα, 11 Ιουλίου μπορεί να εμφανιστεί νέος υποψήφιος. Το παράδειγμα Δούκα που σε 45 ημέρες πήρε τον δήμο δεν είναι κανόνας.

Άλλωστε ο δήμος είναι μικρός για να επιτρέψει μια ακόμα υποψηφιότητα πέραν των ανακοινωμένων.

Δεν μπορεί να είναι υποψήφια δήμαρχος η Φεβρωνία Πατριανάκου, γιατί απλούστατα είναι κάτι που αν και την τιμά δεν την ενδιαφέρει.

Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Βασίλης Μιχαλολιάκος γιατί μάλλον δεν είναι το ζητούμενο σήμερα;

Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Χρήστος Αλεξάκος γιατί έχει αλλάξει ρότα ζωής και τόπο εργασίας.

Δεν μπορεί να είναι υποψήφια δήμαρχος η Ειρήνη Χιώτη γιατί δεν αρκεί η υποψηφιότητά της στο ψηφοδέλτιο Πειραιά της ΝΔ για να την καθιερώσει στους κομματικούς κύκλους.

Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης ο Χρήστος Α. Πλειώτας γιατί θα έπρεπε ήδη να έχει διαμορφώσει βάση ψηφοδελτίου αλλά κι επειδή μάλλον υπάρχει προοπτική συνεργασίας σε υπάρχοντα συνδυασμό.

Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Θεόδωρος Βερούτης γιατί είναι αναγκαίος όσο ποτέ στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Νίκωνας Τζινιέρης γιατί θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει προεργασία για μια τέτοια κάθοδο.

Δεν μπορεί να είναι υποψήφια δήμαρχος η Μαρία Φραγκή γιατί η μόνη επιλογή πέρα από τη δικηγορία είναι, γι αυτήν, η Βουλή.

Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Παναγιώτης Μπεμπέτσος γιατί δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα ο κομματικός ιστός των «Σπαρτιατών».

Δεν δύναται να είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Γιώργος Λυμπέρης.

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Σταύρος Αργειτάκος.

Άλλωστε υπάρχουν ήδη επιλογές: Ντία Τζανετέα, Λαϊκή Συσπείρωση, μετά βεβαιότητας και μάλλον σίγουρες οι υποψηφιότητες Βακαλόπουλου, Κανελλοπούλου, Βαλιώτη. Η υποψηφιότητα του Πέτρου Δούκα αναμένεται να επιβεβαιωθεί με επίκαιρη ανακοίνωση του δημάρχου που θα συμπεριλαμβάνει και πρόσωπα υποψηφίων συμβούλων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις