ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Δράση υποβρύχιου καθαρισμού του λιμένα Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8-9 Ιουλίου 2023 από ομάδα εθελοντών του Aegean Rebreath. Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το Λιμεναρχείο και την υποστήριξη της εταιρείας APIVITA κι αφορούσε διευρυμένες περιβαλλοντικές δράσεις απορρύπανσης του βυθού έμπροσθεν του Πανελληνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω δράση υλοποιήθηκε για 5η χρονιά από την Aegean Rebreath στο πλαίσιο της συνεργασίας της ομάδας με το Δίκτυο Μπλε Δήμων, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Καλαμάτας.

Παράλληλα υπήρξε και παράκτιος καθαρισμός στην εκβολή του ποταμού Νέδοντα στην παραλία της Καλαμάτας, αλλά και διενέργεια δειγματοληψιών στο πλαίσιο ερευνητικών δραστηριοτήτων.

«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων» τόνισε κατά την επίσκεψή του στο χώρο του καθαρισμού, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, επισημαίνοντας την αξία της δράσης.

Από το παράκτιο καθαρισμό συγκεντρώθηκαν: 153 πλαστικά μπουκάλια, 105 ποτήρια καφέ μιας χρήσης , 110 συσκευασίες φαγητού, καθώς επίσης, μια σόμπα, 21 πλαστικά παιχνίδια και ένα ρούτερ.

Από τον υποβρύχιο καθαρισμό συγκεντρώθηκαν 210 κουτάκια αλουμινίου και κονσέρβες, 480 μπουκάλια ποτού και γυάλινα ποτήρια, 70 ρούχα και παπούτσια, 55 μουσαμάδες και τάπητες και πολλά αλιευτικά αντικείμενα. Ακόμη, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν μια κατάψυξη, ένα σταθερό τηλέφωνο, 4 καρέκλες μεταλλικές και 5 πλαστικές, 2 ξαπλώστρες, ένα καρότσι σούπερ μάρκετ, μια ζυγαριά, ένα μεταλλικό καπάκι υπονόμου και πολλές μπαταρίες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις