ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Στέφανος Χίος ηγείται έντυπης εφημερίδας, ηλεκτρονικής εφημερίδας - Makeleio.gr , διαδικτυακού ραδιοφώνου και είναι κεντρικός σχολιαστής στο «Ανατρεπτικό Δελτίο» που παρουσιάζουν περιφερειακά Κανάλια. Στη Λακωνία εδώ και δύο περίπου χρόνια έχει παραχωρήσει τον τίτλο Makeleio.gr Νοτίου Ελλάδος με βασικό συνεργάτη τον Ξενοφώντα Αγγελόπουλο.

Είναι πολλά τα θέματα που έχει αναδείξει η συγκεκριμένη θυγατρική ιστοσελίδα και αφορούν στη Λακωνία. Θέματα που συχνά δεν τα αγγίζουν άλλα ΜΜΕ και τα οποία, τις περισσότερες φορές, εκτός από εύστοχα, αφορούν σε καίρια καθημερινά προβλήματα των Λακώνων. Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος του Στέφανου Χίου, να διαμορφώσει ένα αδέσμευτο βήμα έκφρασης για τους συμπατριώτες του Λάκωνες. Η συνεργασία του κεντρικού με το Λακωνικό site είναι στενή και συνεχής. Υπάρχουν στιγμές που θέματα από την καυτή επικαιρότητα που αναδεικνύουν θα τα ζήλευαν αρχισυντάκτες άλλων ΜΜΕ. Υπάρχουν και θέματα που δεν θα τα άγγιζε κανείς.

Το Notospress αρκετές φορές δανείζεται υλικό κυρίως φωτογραφικό από την πιο πάνω συνεργασία, όταν αυτό ωφελεί τη Λακωνία ή την ευρύτερη περιοχή και όταν πρόκειται για τεκμηριωμένη πληροφορία σε γραφή και σε φωτογραφία για συγκεκριμένα γεγονότα ευρύτατου ενδιαφέροντος. Επομένως δεν θα ήταν άσκοπο ούτε και άκαιρο το Notospress στις περιπτώσεις αυτές, που δεν είναι λίγες και αφορούν σε επισημάνσεις, παρατηρήσεις, καταγγελίες και φωτορεπορτάζ, να δώσει «βήμα» στους πρωταγωνιστές αυτής της σύμπραξης, που είναι άλλωστε Λάκωνες και στην καταγωγή αλλά και στα ρεπορταζιακά τους ενδιαφέροντα. Έτσι το Notospress με τη δύναμη που διαθέτει σε όλη την Πελοπόννησο θα συμβάλει, στη μεγαλύτερη διάχυση, στην πιο ψύχραιμη προσέγγιση και στην έγκαιρη προβολή σημαντικών θεμάτων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις