ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Οι διαρκείς αναζωπυρώσεις λόγω των δυνατών ανέμων στο μέτωπο της φωτιάς στο Λουτράκι, οδήγησαν στην απόφαση για προληπτική εκκένωση των οικισμών Άγιος Χαράλαμπος και Πανόραμα.

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς αντιμετωπίζουν οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας από το πρωί της Τρίτης (18/7). Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί να επιχειρούν αλλά οι πολύ δυνατοί άνεμοι που αλλάζουν κατεύθυνση δημιουργούν νέες εστίες.

Για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Αγ. Χαράλαμπος και Πανόραμα. Οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να αποκόψουν το μέτωπο ώστε να μην φτάσει και στην χωματερή του Λουτρακίου. Το μέγεθος της καταστροφής στο δάσος του Πευκιά είναι μεγάλο, ενώ το μέτωπο που ξεκίνησε χθες από την περιοχή της Καλλιθέας εκτείνεται σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων.

Παλιά και Νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου, παραμένουν ανοιχτές. Οι πολίτες καλούνται να συμμορφώνονται στις οδηγίες της Τροχαίας, που προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτούς του δρόμους ώστε να κινούνται τα πυροσβεστικά οχήματα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής στις 07:30 το πρωί στην Καλλιθέα Λουτρακίου αντιμετωπίζονται διάσπαρτες εστίες και συνεχίζουν να επιχειρούν 120 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Με εναέρια μέσα και ομάδες «Δευκαλίωνα» και «Ξενοκράτη» συμμετείχαν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Για το μέτωπο στην Περαχώρα Λουτρακίου διατέθηκαν τρία αεροσκάφη CL-215, δύο αεροσκάφη CL-415, δύο προωθητές γαιών, μία ομάδα «Δευκαλίων» με 11 άτομα και μία ομάδα «Ξενοκράτης» με 8 άτομα. Επιπρόσθετα, το σύνολο των μέσων-μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις