ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε χθες (17.7.2023) και καίει μέχρι σήμερα στις γύρω περιοχές. Οι φλόγες ξεκίνησαν από την Καλλιθέα και σήμερα έχουν κάψει μέχρι και σπίτια στον Άγιο Χαράλαμπο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση στο Facebook, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες (δηλαδή μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2024) για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της φωτιάς που έχει κατακάψει ολόκληρα στρέμματα και σπίτια.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφορά τις Δημοτικές Κοινότητες Λουτρακίου – Περαχώρας και Ισθμίας της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας και της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων.

Η ανακοίνωση του Δήμου στο Facebook:

Ήδη είναι αποκαρδιωτικές οι εικόνες από το Λουτράκι και τις γύρω περιοχές, καθώς η επέλαση της φωτιάς που ξέσπασε χθες συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και δίνεται μάχη για να περιοριστεί και να σβήσει, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι πλησιάζει διυλιστήρια.

Η φωτιά ξέσπασε χθες στην Καλλιθέα στο Λουτράκι και αναζωπυρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, αφού τα μελτέμια που φυσούν δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής.

Μέχρι τις 18:00 της Τρίτης (18.7.2023), η φωτιά στο Λουτράκι έχει ήδη αφήσει πίσω της στρέμματα καμένης γης και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και στον Άγιο Χαράλαμπο Κορινθίας. Ανησυχία προκάλεσε και η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Χαρίλαου Βυτινιώτη, ότι οι φλόγες πλησιάζουν τα διυλιστήρια της Motor Oil.

Νωρίτερα, οι φλόγες περικύκλωσαν και τη δημοσιογράφο του OPEN, Ελευθερία Σπυράκη, με τις δραματικές στιγμές να προβάλλονται σε ζωντανή μετάδοση. Το τηλεοπτικό συνεργείο του σταθμού βρέθηκε στο σημείο, καταγράφοντας λεπτό προς λεπτό την καταστροφική πορεία του πύρινου μετώπου.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά προς τη ρεπόρτερ και τον οπερατέρ του ΟΡΕΝ, ενώ σημειώθηκαν εκρήξεις που κατά πάσα πιθανότητα προήλθαν από εγκαταστάσεις της ΔΕΗ ή του φυσικού αερίου.

«Πρέπει να απομακρυνθούμε, Μίνα! Μας κάνουν νόημα να απομακρυνθούμε. Η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια. Πάμε λίγο πιο γρήγορα, Πάνο! Παντού υπάρχουν φλόγες. Πάμε, πάμε, πάμε!», ακούγεται να λέει η δημοσιογράφος την ώρα που τρέχει να σωθεί από τη φωτιά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις