ΣΠΑΡΤΗ. Η έρευνα στο aftodioikisi.gr προχώρησε στην ανίχνευση των θέσεων των δημοτών έξι δήμων της περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με τη σημαντικότητα ζητημάτων τοπικού χαρακτήρα στην περιοχή τους (Κορινθίων, Ναυπλιέων, Άργους-Μυκηνών, Τρίπολης, Σπάρτης, Καλαμάτας). Σχεδόν το σύνολο των θεμάτων αξιολογούνται ως πρώτης προτεραιότητας από τους περισσότερους δημότες με την αποκομιδή απορριμμάτων και την επάρκεια και ποιότητα των σχολικών κτιρίων και των κοινωνικών δομών να βρίσκονται στην κορυφή των ανησυχιών των δημοτών.

Στο Δήμο Σπάρτης μόνο το 8% των ερωτηθέντων είναι ικανοποιημένο από το έργο του δημάρχου Πέτρου Δούκα. Μάλιστα 7 στους 10 δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι από το έργο.

Η προοπτική επανεκλογής του δημάρχου Πέτρου Δούκα είναι χαμηλά στο 11%. Ένας μεγάλος αριθμός, δηλαδή το 72% των ερωτηθέντων δημοτών δηλώνει τη σιγουριά ότι η Πέτρος Δούκας δεν πρόκειται να επανεκλεγεί.

Τα ζητήματα που ενδιαφέρουν τους δημότες του Δήμου Σπάρτης είναι πρώτα απ’ όλα η αποκομιδή των απορριμμάτων και αμέσως μετά τα αδέσποτα ζώα. Ακολουθεί η συντήρηση του οδικού δικτύου, ο φωτισμός, οι κοινωνικές δομές και τα σχολικά κτίρια.

Αν κρίνει κανείς από το έργο που πράγματι έχει επιτελέσει η δημοτική αρχή Σπάρτης - σε Φωτισμό και Καταφύγιο Ζώων - προκύπτει κι ένα ακόμα πρόβλημα της, η παντελής έλλειψη επικοινωνίας και προβολής.

Δείτε τους πίνακες

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις