ΛΑΚΩΝΙΑ. Την αγαπούν, την λατρεύουν, την ονειρεύονται… Η Ελαφόνησος κερδίζει συνεχώς τους λάτρεις της φύσης. Διεθνή μέσα ενημέρωσης εξυμνούν το νησί για τη γραφικότητα και την οικολογική αξία του.

Συγκεκριμένα, μετά τη βρετανική έκδοση του National Geographic, ήρθε η σειρά της ισπανικής έκδοσης του ίδιου περιοδικού να τοποθετήσει την παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο στις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης.

Ύμνοι για την Ελαφόνησο

Όπως έγραψε το περιοδικό, «η Πελοπόννησος επιλέχθηκε ως ο καλύτερος παραλιακός προορισμός στην Ευρώπη στα World Travel Awards. Η παραλία του Σίμου, στο μικρό νησί της Ελαφονήσου, είναι ένα καλό παράδειγμα του βραβείου που άξιζε. Η ψιλή λευκή άμμος της με ενδημική βλάστηση και το έντονο γαλάζιο της θάλασσας την έχουν κάνει μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Πελοποννήσου».

Η Daily Telegraph «ψηφίζει» Ελλάδα για το φετινό καλοκαίρι -Τα 20 νησιά που ξεχωρίζει

Μόλις πριν από λίγο καιρό το βρετανικό National Geographic συμπεριέλαβε το γραφικό νησί στη νέα λίστα με τα 25 καλύτερα νησιά της Ελλάδας που προτείνονται ως ο καλύτερος προορισμός για το καλοκαίρι του 2023, καθώς προσφέρουν πολλές εκπλήξεις στους επισκέπτες. Η είδηση με τα προτεινόμενα μέρη διακοπών πήρε δημοσιότητα και στην Ελλάδα, λίγες ημέρες μετά την αναχώρηση από το νησί, του πρίγκιπα Αλβέρτου, ο οποίος δήλωσε γοητευμένος και υποσχέθηκε να επισκεφθεί και πάλι την Ελαφόνησο.

Σημειώνεται ότι έντονο ενδιαφέρον στους Ισπανούς τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα έχει δημιουργήσει η προώθηση άγνωστων μέχρι τώρα περιοχών της χώρας μας, ενώ ο αριθμός των Ισπανών τουριστών που επισκέφθηκαν πέρυσι τη χώρα μας υπερέβη κατά 20% τον αντίστοιχο αριθμό του 2019.

«Εμπνέουμε τους επισκέπτες, κερδίζουμε τις αγορές», δηλώνει η δήμαρχος, Έφη Λιάρου, και συμπληρώνει: «Δουλεύουμε ακατάπαυστα για να δώσουμε στο νησί μας την τουριστική διάσταση που του αξίζει. Και πάντα στο πλαίσιο μιας ισόρροπης ανάπτυξης, κάτι που έχει ήδη αναγνωριστεί σε Ελλάδα και εξωτερικό».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις