ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ. Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει στην υδροδότηση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας εξαιτίας των ακραίων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από τον καύσωνα των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, η υπερκατανάλωση νερού και σημαντικές βλάβες έχουν δημιουργήσει προβλήματα όπως χαμηλή ροή και δυσκολία πλήρωσης δεξαμενών σε αρκετούς οικισμούς, αλλά και βλάβες στα αντλητικά συστήματα.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των Κοινοτήτων Λάλα, Ηράκλειας, Πλατάνου, κλπ. όπου οι βλάβες που παρουσιάστηκαν αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς από το προσωπικό της ΔΕΥΑ. Για το πρόβλημα ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας δήλωσε ότι:

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται προβλήματα στην υδροδότηση οικισμών του Δήμου μας, εξαιτίας των συνεχών βλαβών και του συνεχιζόμενου καύσωνα.

Το ελάχιστο τεχνικό προσωπικό που διαθέτει η ΔΕΥΑ, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μη διαταραχθεί η ομαλή υδροδότηση των οικισμών.

Παρακαλούμε θερμά τους δημότες μας για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση του νερού, ώστε να αποφευχθούν επιπλέον προβλήματα, όσο διαρκούν οι ακραίες θερμοκρασίες.

Οι δημότες μας πρέπει να περιορίσουν την αλόγιστη χρήση νερού για πλύσιμο αυλών, μπαλκονιών, αυτοκινήτων, για πότισμα κήπων, κ.λπ., ώστε να ομαλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν η υδροδότηση.

Θέλω τέλος να ευχαριστήσω το τεχνικό προσωπικό της ΔΕΥΑ και τους συνεργάτες μας που σ’ αυτές τις πραγματικά ακραίες συνθήκες καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποκαταστήσει τα προβλήματα που προκύπτουν».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις