ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Με την Μονάδα Βιοπαρακολούθησης Θαλάσσιων Θηλαστικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Marine Mammal Monitoring Unit - University of Thessaly τον #ARION και την βοήθεια του Λιμεναρχείου Μονεμβασιάς μια αλυσίδα στήθηκε για ένα ζώο που βρισκόταν σε ανάγκη .

Η ομάδα Διάσωσης Άγριων Ζωών του Συλλόγου ετοιμάστηκε και έφυγε για την Μονεμβάσια.

Η νεαρή caretta caretta σώθηκε από την άμεση επέμβαση του πληρώματος του σκάφους αφού μετά από παρατήρηση αντιλήφθηκαν ότι το ζώο είχε πρόβλημα πλεύσης και κατάποση πετονιάς και με τον σωστό συντονισμό δεν χάθηκε χρόνος .

Το περιστατικό αξιολογήθηκε και σταθεροποιήθηκε στον Σταθμό του Συλλόγου και μετά από συνεχή ενημέρωση με την υπεύθυνη του κέντρου Διάσωσης του #ΑΡΧΕΛΩΝ Ειρήνη Κασιμάτη ετοιμάστηκε η ασφαλής μεταφορά της με ταξί με τα έξοδα καλυμμένα από την Connie Leones Burke και την Μαγδαληνή Σωτηριανού.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σωθεί ακόμα ένα πλάσμα .

Το Λιμεναρχείο Μονεμβασιάς για την άψογη συνεργασία του , το πλήρωμα που εντόπισε τη νεαρή θαλάσσια χελώνα, συγκεκριμένα τους Γρηγορίου Δημήτρη, Μάνεση Γιώργο Ταρασένκο Όλγα, Κυρίκου Γαλήνη Ντούλια Γιάννη, Πετρόπουλο Μάρκο καθώς τον #ARION την Μονάδα Βιοπαρακολούθησης Θαλάσσιων Θηλαστικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την Έλενα Ακριτοπούλου .

Παρακαλούμε πολύ ΠΟΤΕ δεν τραβάμε την πετονιά από το ζώο γιατί μια τέτοια κίνηση μπορεί να στοιχίσει την ζωή του το βγάζουμε από το νερό και επικοινωνούμε με το Λιμεναρχείο και τον #ΑΡΧΕΛΩΝ»

Υ.Γ Και το όνομα του μικρού Divine!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις