ΜΟΛΑΟΙ. Την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023, η Εκκλησία τίμησε την Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, στον Ενοριακό μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης Μολάων, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στα μηνύματα και τους συμβολισμούς της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, αλλά παράλληλα στάθηκε στην παραμόρφωση της μορφής και της συμπεριφοράς του σύγχρονου ανθρώπου, ο οποίος έχει χάσει τον πνευματικό προσανατολισμό του και για να επανέλθει θα πρέπει να έχεις ως γνώμονα την αδιάλειπτη προσευχή, την ειλικρινή μετάνοια και την άδολη αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης χοροστάτησε στον πανηγυρικό Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, στον πανηγυρίσαντα Ενοριακό Ιερό Ναό Ανθοχωρίου.

Στην ομιλία του, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μίλησε για την Δεσποτική εορτή, ενώ κατέληξε ότι η προσωπική μεταμόρφωση κάθε χριστιανού σημαίνει καθαρότητα ψυχής και σώματος, αγάπη χωρίς όρους και όρια και υπομονή στις δυσκολίες που παρουσιάζονται.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις