ΓΟΡΤΥΝΙΑ. Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε στο πλατό του «Καλοκαίρι #Yes» σήμερα το πρωί, μετά την παρέμβαση του δημάρχου Γορτυνίας, Ευσταθίου Κούλη στην πρωινή εκπομπή.

Αφορμή για να βγει σε ζωντανή σύνδεση ο δήμαρχος στάθηκε η προβολή ενός θέματος στην εκπομπή για τη θύελλα αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η αναπαράσταση του εθίμου του αλωνίσματος στη Γορτυνία Αρκαδίας. Ο ίδιος υποστήριξε την πράξη αυτή, με αποτέλεσμα να έρθει σε έντονη αντιπαράθεση με τους παρουσιαστές.

Δείτε τον διάλογο που ακολούθησε:

«Άκουσα την εισαγωγή σας και άκουσα να δραματοποιείται εσείς οι ίδιοι την κατάσταση. Άκουσα την περιγραφή για αλογάκια και ανθρώπους που τα μαστιγώνουν. Καταρχάς δεν είναι αλογάκια, είναι άλογα περιποιημένα που οι ιδιοκτήτες τους τα προσέχουν περισσότερο και από ανθρώπους.

Μη λέτε ότι τα μαστιγώνουν. Μη χρησιμοποιείται λάθος ορολογίες. Εγώ είμαι γόνος αγροτικής οικογένειας και έχω αλωνίσει ο ίδιος, έχω χτυπήσει ο ίδιος ζώα, με την έννοια ότι έχω κάνει αυτό που γινόταν χιλιάδες χρόνια μέχρι να ανακαλυφθούν οι αλωνιστικές μηχανές. Οι άνθρωποι αλώνιζαν με τον τρόπο που είδατε…», είπε αρχικά ο δήμαρχος Γορτυνίας.

«Μην παραποιείται την αλήθεια, δε θα πείτε εσείς αυτό που θέλετε γιατί δεν έχετε τέτοια βιώματα», τόνισε στη συνέχεια.

Έξαλλη η Μαριάντα Πιερίδη με τον δήμαρχο Γορτυνίας

«Τι λέτε που δεν έχουμε τέτοια βιώματα; Έχουμε κι εμείς χωριά, και πατεράδες και παππούδες που έχουν αλωνίσει με άλογα στο παρελθόν. Αναφερόμαστε στο παρελθόν όμως κύριε Κούλη», είπε η Μαριάντα Πιερίδη, παίρνοντας μετά από πολλή ώρα τον λόγο.

«Και το παρελθόν και το παρόν το ίδιο είναι… Δεν έχει άποψη το κοινό για το θέμα γιατί δε γνωρίζει πως αλωνίζανε κάποτε… Δεν υπάρχει καμία κακοποίηση και κανένα μαστίγωμα» δήλωσε με τη σειρά του ο κ. Ευστάθιος Κούλης.

Όταν τον ρώτησαν αν έχει αντιληφθεί τον σάλο που έχει δημιουργηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απάντησε: «Εσείς τα δημιουργείτε αυτά».

Τα λόγια του Τριαντάφυλλου που προκάλεσαν την έκρηξη του δημάρχου Γορτυνίας

«Είναι σαν να μου λες ότι μας κοροϊδεύεις μέσα στα μάτια μας. Δεν τρώμε κουτόχορτο δήμαρχε. Εμάς βρήκες να κοροϊδέψεις πρωί πρωί Δευτεριάτικα;», ανέφερε από την άλλη ο Τριαντάφυλλος με τον δήμαρχο να αντιδρά «Μη με προκαλείτε τώρα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις