ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης με επιστολή του διορθώνει τον δήμαρχος Σπάρτης σχετικά με παρέμβασή του για την ελαιοκομία στη Λακωνία και τον προσκαλεί να στηρίξει την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λακωνίας που ήδη έχει δρομολογηθεί, χωρίς την στήριξη του δήμου Σπάρτης και του ICC Ελλάς.

Η επιστολή του Γιάννη Παναρίτη

«Προς: κ. Πέτρο Δούκα Δήμαρχο Σπάρτης

Αξιότιμε κε Δήμαρχε,

Παραλάβαμε την ανακοίνωσή σας στην οποία αναφέρεστε στη «Δημιουργία στη Σπάρτη Ινστιτούτου/Σχολής Ελαιουργικής Καινοτομίας» και στη στήριξή σας στο εγχείρημα του Επιμελητηρίου μας και επισημαίνουμε τα εξής:

Στην εκδήλωση «Βραβεία Επιχειρηματικότητας» του Επιμελητηρίου μας, όπου το μέλος μας κ. Σακελλαρόπουλος κατέθεσε την πρότασή του, καθώς και στην εκδήλωση που διοργανώσαμε με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συζητήθηκε και το εν λόγω θέμα, είχατε προσκληθεί ως Δήμαρχος Σπάρτης και παρευρεθήκατε. Κατά συνέπεια γνωρίζετε ότι το Επιμελητήριό μας συνεργάζεται με τους Πανεπιστημιακούς καθηγητές που στηρίζουν το εγχείρημα και γενικά με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπως και με τους φορείς που έχουν δηλώσει εγγράφως και εμπράκτως την υποστήριξή τους (ΚΕΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου), προκειμένου να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση για Ινστιτούτο Ελαιοκομίας και όχι Ελαιουργίας, μεταξύ των οποίων υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Η Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου-ICC Ελλάς της οποίας είστε Πρόεδρος ΔΣ και ο Δήμος Σπάρτης όπου είστε Δήμαρχος δεν μας έχουν καταθέσει την επίσημη υποστήριξή τους στο εγχείρημα, την οποία και αναμένουμε μετά τις τελευταίες σας δηλώσεις, αν και εντός της προεκλογικής περιόδου για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι δύσκολο.

Αξιότιμε κε Δήμαρχε,

Το Επιμελητήριό μας είναι ανοιχτό σε συνεργασία με όλους τους φορείς προκειμένου να πετύχουμε στόχους που βοηθούν στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας. Για το λόγο αυτό αναμένουμε, μετά την ολοκλήρωση των Αυτοδιοικητικών εκλογών, οι νέες αρχές του τόπου μας να τοποθετηθούν εγγράφως και εμπράκτως για το εγχείρημά μας προκειμένου να προχωρήσουμε όλοι μαζί και δυναμικά στην υλοποίησή του»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις