ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Αύριο Πέμπτη, 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία αεροπορική πτήση που συνδέει την Καλαμάτα με τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη καθώς δεν υπάρχει καμία πτήση από και προς Θεσσαλονίκη στο πρόγραμμα του αεροδρομίου «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» για το μήνα Σεπτέμβριο, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δύο διαγωνισμοί για την επιδοτούμενη αεροπορική γραμμή Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα, δεν τελεσφόρησαν και η τελευταία διαγωνιστική διαδικασία κηρύχθηκε άγονη καθώς καμία εταιρεία δεν κατέθεσε τελικά προσφορά.

Η ανοιχτή επιστολή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Την ίδια στιγμή, ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, απευθύνει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, δια μέσου του προέδρου του Βαγγέλη Ξυγκώρου, στην οποία εκφράζεται η ανησυχία του φορέα για τον κίνδυνο μόνιμη διακοπή της σύνδεασης.

Το Επιμελητήριο επισημαίνει το μεγεθος του προβλήματος, δεδομένου ότι είναι μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών, εργαζομένων, φοιτητών και των οικογενειών τους αποτελούν τον κύριο κορμό ταξιδιωτών, επισημαίνοντας και τον επιπρόσθετο στόχος προσέλκυσης Ελλήνων και ξένων τουριστών (ειδικά από τις Βαλκανικές χώρες) στις τουριστικά αναπτυσσόμενες περιοχές της Πελοποννήσου.

Με την επιστολή του αυτή, το Επιμελητήριο, ζητά από τον υπουργός να μεριμνήσει, ώστε να αποφευχθεί η διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη, γιατί προτεραιότητα όλων πρέπει να είναι οι περιφερειακές οικονομίες να λειτουργούν ως μοχλός ευρύτερης ανάπτυξης της οικονομίας μας.

Το πρόγραμμα πτήσεων

Όσον αφορά στο πρόγραμμα των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας για το μήνα Σεπτέμβριο σε σχετικά ικανοποιητικά επίπεδα κυμαίνεται η κίνηση των έκτακτων μισθωμένων πτήσεων charter. Συγκεκριμένα τον καινούριο μήνα, αναμένονται 27 μισθωμένες πτήσεις από τις οποίες οι 11 είναι από τη Ρώμη και οι 10 από τη Λομβαρδία, από Μιλάνο και Μπέργκαμο συγκεκριμένα.

Το Σεπτέμβριο ξεκινούν επίσης οι πτήσεις της Aegean για Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη και Μόναχο, ενώ διακόπτεται η πτήση της ίδιας εταιρείας για το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις