ΠΥΡΓΟΣ. Μια από τις σημαντικότερες ιστορικές στιγμές της Ηλείας αποτελεί η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, από τις 2-6 Σεπτεμβρίου και ταυτόχρονα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, όπου θα ανακηρυχθούν επίτιμοι Δημότες των Δήμου Πύργου και Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη πραγματοποιείται κατόπιν επίσημης κοινής πρόσκλησης της Ι.Μ. Ηλείας και των δύο Δήμων, με αφορμή την Ημερίδα με τίτλο «Η κοινή αειφόρος συνθήκη στο φυσικό και αστικό περιβάλλον - Εκφάνσεις του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου» που θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε Ηλείας στις 4/9. Η ημερίδα διοργανώνεται από το Δήμο Πύργου, το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, σε συνεργασία με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, την Ι.Μ. Ηλείας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Το πρόγραμμα στον Δήμο Πύργου

Σάββατο 02/09/2023

18:45: Άφιξη της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και της Αυτής Εξοχότατης Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον Πύργο, επί της οδού 28ης Οκτωβρίου και Μπιζανίου.

19:00 :Άφιξη της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και της Αυτού Εξοχότατης Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Δημαρχείο της πόλης. Ανακήρυξη τους σε Επίτιμους Δημότες Δήμου Πύργου.

20:00: Κεντρική Πλατεία Πύργου. Παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων και την Εστία Ανδραβίδας.

Χαιρετισμοί της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, της Α.Ε. ΠτΔ κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, του Εντιμότατου Δημάρχου Πύργου κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλου και Εντιμότατου Δημάρχου Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Ιωάννη Λέντζα.

Κυριακή 03/09/2023

07:00 έως και 11:00: Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη.

20:00: Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς. Ξενάγηση.

20:30: Αύλειος χώρος Ιεράς Μονής Σκαφιδιάς. Συναυλία από την Μεικτή Χορωδία Μυρτουντίων υπό την διεύθυνση της κ. Λένας Σουρμελή και την Μεικτή Χορωδία Λυκείου Ελληνίδων υπό την διεύθυνση της κ. Κων/νας Σακκά-Κυρίτση. Συνοδεύει η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής “Όρτσα”.

Δευτέρα 04/09/2023

10:30 - 12:30 Συνεδριακό κέντρο Π.Ε. Ηλείας:

Ημερίδα με θέμα: « Η κοινή αειφόρος συνθήκη στο φυσικό & αστικό περιβάλλον. Εκφάνσεις του πολιτιστικού & περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου» παρουσία της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

20:00-21:30: Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Πύργου:

Θεατρική Παράσταση από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Κρεστένων «Έκφρασις» με έργο «Το πανηγύρι» του Δ. Κεχαίδη

Τρίτη 05/09/2023

20:00-22:00 Σκαφιδιά. Ξενοδοχείο Aldemar: Εκδήλωση με θέμα την τοπική γαστρονομία.

Τετάρτη 06/09/2023

10:00 Κορακοχώρι. Κτήμα Μερκούρη. Οικολογικές, εκπαιδευτικές και οικονομικές προσεγγίσεις της εγχώριας παραγωγής. Ξενάγηση.

11:15 Λαντζόϊ. ABELON Κτήμα Μπριντζίκη. Οικολογικές, εκπαιδευτικές και οικονομικές προσεγγίσεις της εγχώριας παραγωγής. Ξενάγηση.

Εγκαίνια Έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «ECO SOS – Ενέργεια και Ρύπανση Περιβάλλοντος».

Όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς Δήμου Πύργου και του Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις