ΚΟΡΙΝΘΟΣ. Μια μεγάλη εικαστική παρέμβαση- τοιχογραφία υλοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη Life In Colour, στο 3o Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου για το χρονικό διάστημα 22-28 Αυγούστου 2023.

Η τοιχογραφία έγινε στo πλαίσιo του προγράμματος της UrbanAct “Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια” και συμπεριέλαβε και ευρύτερες παρεμβάσεις στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος.

Όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης Life In Colour “..το έργο μου με τον τίτλο ‘Πήγασος’, αποτελεί μια ζωγραφική διασκευή του γλυπτού του Αντουάν Κουαζεβό. Στην τοιχογραφία μου έχω απλουστεύσει το σχέδιο, σε μια προσπάθεια μου να το φέρω πιο ‘κοντά’ στο σήμερα.” .

Η εν λόγω τοιχογραφία συμπληρώνει ένα ακόμη παζλ στην προσπάθειά μας να ομορφύνουμε τους εκπαιδευτικούς χώρους της πόλης της Κορίνθου μέσα απο την πρωτοποριακή τέχνη της streetart με θεματικές που συμφωνούνται με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η τοιχογραφία είναι η τρίτη που υλοποιήθηκε σε σχολείο της Κορίνθου, με την φιλοξενία της Δ/νσης του 3ου Δημοτικού Σχολείου, με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Κορινθίων.

Η UrbanAct για πολλά χρόνια παρεμβαίνει με τις δράσεις της σε σχολεία ανά την Ελλάδα, με τοιχογραφίες που εκπέμπουν μηνύματα, με καλλιτέχνες που προσφέρουν το έργο τους και την ενσυναίσθησή τους και με συμμετοχικές δράσεις για τους μαθητές που συμβάλλουν στη γνώση, στον σεβασμό στη διαφορετικότητα, στη χαρά της ζωής και της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας.

Μέγας χορηγός του προγράμματος ήταν η εταιρεία MotorOil.

Χορηγός η εταιρεία Intechrom.

Yποστηρικτής η εταιρεία Flame.

Η συνέχεια του προγράμματος στο επόμενο σχολείο του νομού, θα ανακοινωθεί σύντομα.

UrbanAct

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις