ΣΠΑΡΤΗ. Προοδευτικά και συνολικά σε κάθε σειρά 2.000 περίπου θα είναι τα άτομα, οπλίτες αξιωματικοί υπαξιωματικοί, που θα υπηρετούν στο ΚΕΕΜ Σπάρτης. Στο ΚΕΕΜ με όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα γίνεται η βασική εκπαίδευση οπλιτών και υπαξιωματικών, αλλά και αξιωματικών στην ομώνυμη Σχολή. Είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης του Σώματος Εφοδιασμού Μεταφορών.

  • Σχολή Αξιωματικών ΚΕΕΜ (όπως οι δόκιμοι)
  • Σχολή Οδηγών
  • Σχολή Μαγείρων
  • Σχολή Αρτοποιών
  • Υπαξιωματικός Κίνησης Οχημάτων

Η Σπάρτη προσδοκά

Η Σπάρτη προσδοκά πολλά από την επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ. Η πόλη και οι κοινότητες θα πάρουν «ζωή» αρκετές ημέρες την εβδομάδα. Από την διαβίωση και ψυχαγωγία όσων υπηρετούν στο ΚΕΕΜ ενισχύεται όλη η αλυσίδα επαγγελμάτων, υπηρεσιών και επιχειρήσεων. Ταξί, ΚΤΕΛ, Περίπτερα, Ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, κουρεία, εμπορικά, ηλεκτρονικές συσκευές κ.λ.π. Ακόμα και η κίνηση στους τουριστικούς και αρχαιολογικούς τονώνεται από τους στρατιώτες που υπηρετούν και τους επισκέπτες συνοδούς τους. Οι προμηθευτές είτε άμεσα είτε έμμεσα είναι από τη Σπάρτη και τη Λακωνία. Πρώτες ύλες, αναλώσιμα, τρόφιμα ακόμα και σήμανση στολών.

Εγκάρδια υποδοχή

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης αφού η πόλη μια 5ετία βίωσε για τα καλά την απουσία του ΚΕΕΜ σύμφωνα με πληροφορίες θα καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η αγορά της Σπάρτης στο σύνολό της πρέπει να υποδεχθεί και να αγκαλιάσει τον Στρατό. Είναι αυτός που δίνει πνοή, που αποδίδει έσοδα και συμβάλει στην εξωστρέφεια. Κάτι ανάλογο ισχύει και με ένα ικανό αριθμό αξιωματικών και υπαξιωματικών που θα ζουν με τις οικογένειές τους στην πόλη της Σπάρτης, με ότι αυτό σημαίνει σε κάθε επίπεδο.

Στις 18 Σεπτεμβρίου έρχεται η νέα ΕΣΣΟ στρατευσίμων οπλιτών από όλα τα Όπλα και Σώματα. Διοικητής του ΚΕΕΜ είναι ο ταξίαρχος κ. Δημήτρης Ανετούδης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις