ΑΡΚΑΔΙΑ. Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας συμμετέχει στην 24ωρη Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ . Πραγματοποιεί συγκέντρωση στην πλατεία Πετρινού στις 10:30 την Πέμτπη 21 Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρει στην πρόσκληση της δεν θα υπάρξει «καμία συναίνεση και στήριξη στον Εργασιακό Μεσαίωνα που ετοιμάζουν Κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ένωση»

Το Νομοσχέδιο

«Το νομοσχέδιο με τον προκλητικό τίτλο «για τους διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας στην ΕΕ» είναι ένα τερατούργημα που πρέπει να απορριφτεί.

  • Ήδη νομοθέτησε δουλειά μέχρι τα 74 για τους χιλιάδες εργαζόμενους που δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη!
  • Φέρνει νομοσχέδιο με βάση οδηγία της ΕΕ που επιτρέπει την εργασία 13 ώρες τη μέρα, 78 ώρες την εβδομάδα και μάλιστα διαφημίζοντάς το σαν ελευθερία για τους εργάτες!
  • Προβλέπει περίοδο «δοκιμής» για τους εργαζόμενους για 6 μήνες, και απόλυση σε αυτό το διάστημα χωρίς αποζημίωση!
  • Εισάγει συμβάσεις ακόμα και μηδενικών ωρών, που σημαίνει δουλειά όποτε και για όσο θέλει ο εργοδότης!
  • Δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες για 3ωρη απασχόληση, με ειδοποίηση για δουλειά ακόμα και 24 ώρες πριν, διαμορφώνοντας μια ζωή λάστιχο για τους εργαζόμενους!
  • Συμπληρώνει το έκτρωμα Χατζηδάκη, μετατρέποντας σε ποινικό αδίκημα το δικαίωμα στην περιφρούρηση της απεργίας, με την απειλή ακόμα και φυλάκισης!»

Επίθεση και στον Ιδιωτικό τομέα

«Ξέρουμε πολύ καλά ότι το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων και οι όροι εργασιακής ζούγκλας έχουν περάσει και στο δημόσιο τομέα με την κάθε μορφή ευέλικτης εργασιακής σχέσης. Οι αναπληρωτές είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Τι σημαίνει πρακτικά το νομοσχέδιο για τους εκπαιδευτικούς; Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει τα 40 χρόνια δουλειάς έως τα 67 δεν θα αποκτήσουν «πλήρη» σύνταξη και θα πρέπει να την συμπληρώσουν έως τα 74. Ρωτάμε οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, ακόμη και αυτοί που διορίστηκαν μόνιμοι «αργά» πότε θα πάρουν σύνταξη;

Τα άρθρα 31 και 28

«Αλλά ακόμη πιο συγκεκριμένα με το νομοσχέδιο αυτό πρέπει να αντιπαλέψουμε: Το άρθρο 31 για τη δίωξη όποιου εμποδίσει εργαζόμενους να μπουν στη δουλειά τη μέρα της απεργίας ισχύει και στο Δημόσιο, όπως επίσης και οι διώξεις και τα πρόστιμα για καταλήψεις. Το άρθρο 28 για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και για το χτύπημα των όποιων κλάδων έχουν συλλογική σύμβαση, ισχύει και για το Δημόσιο».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις